Gemeente Leiden

Artikel Stadskrant

Start werkzaamheden Churchilllaan

Publicatiedatum: 7 maart 2003

Op 17 maart begint de gemeente Leiden met de eerste werkzaamheden aan de Churchilllaan. Gestart wordt met het werk aan de kruising van de Kennedylaan en de Brahmslaan, waar een rotonde wordt aangelegd om een veiliger verkeerssituatie te creëren. Alle omwonenden hebben een uitgebreide folder ontvangen met gedetailleerde informatie over de werkzaamheden, de duur ervan en de omleidingsroutes.

BOUWEN EN WONEN - De werkzaamheden aan de Kennedylaan en de Brahmslaan nemen zo'n tien weken in beslag. Het kruispunt wordt afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via de omliggende straten. Uiteraard blijven woningen, bedrijven en instellingen wel bereikbaar. Voetgangers kunnen het werkvak normaal passeren. Het openbaar vervoer (buslijnen 13, 14, 31 en 41) krijgt een omleiding over de Verdistraat-Beethovenlaan. Ter hoogte van de kruising van de twee straten komt een extra halte.

Voorbereidende werkzaamheden

Ondertussen vinden er in de wijk ook nog andere voorbereidende werkzaamheden plaats zodat de uitvoering van het project zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt. In de week van 10 maart wordt in de Beethovenlaan een aantal drempels aangepast om het busverkeer mogelijk te maken. Bovendien komen er over de hele route stopverboden. In de week van 17 maart start men met het verplaatsen van een aantal lichtmasten en 22 bomen in de middenberm van de Churchilllaan. Dit om doorsteken te kunnen maken in de Churchilllaan en om extra uitvoegstroken bij de kruisingen met de Vijf Meilaan en de Kennedylaan mogelijk te maken. Hierbij wordt tijdelijk één rijbaan afgezet. In de week van 31 maart worden de doorsteken in de Churchilllaan verhard. Tijdens deze werkzaamheden wordt tijdelijk één rijbaan ter plaatse afgezet. In dezelfde week past men de drempels in de Telderskade en de Rooseveltstraat aan om er busverkeer mogelijk te maken. Ook komen er diverse stopverboden op de route.

Een veiliger Churchilllaan

De Churchilllaan krijgt geluidsreducerend asfalt en ook de doorstroming gaat er sterk op vooruit, zodat de wijk op alle fronten beter af is. Ook wordt de Churchilllaan veiliger omdat alle openbare verlichting vervangen wordt. Om het verkeer vlotter te kunnen afwikkelen worden ook de verkeerslichtinstallaties vervangen. Het totale plan is in het najaar gereed. Om de hinder en overlast zo beperkt mogelijk te houden worden de werkzaamheden in verschillende stappen uitgevoerd. Halverwege 2003 worden omwonenden verder geïnformeerd over de volgende stappen bij de uitvoering van het plan.

Deze pagina is gewijzigd op 7 maart 2003