Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 17-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Preventieve controle recreatieverkeer
Laat zonder consequenties uw caravan controleren

ALMERE Op de parkeerplaats bij t Oor kunt u zaterdag 22 maart geheel gratis en vrijblijvend uw caravan laten inspecteren. Mocht er iets niet in orde zijn, dan krijgt u geen bekeuring maar de kans om het euvel voordat u op vakantie gaat te verhelpen. De Almeerse politie biedt u dit aan zodat u straks veilig op vakantie kunt. De politie werkt in deze controle samen met de Brandweer, 3VO en een caravanspeciaalzaak. De politie weegt uw combinatie auto/caravan om te bekijken of het niet te zwaar of fout beladen is. De Brandweer bekijkt uw gasinstallatie en geeft advies hoe u op een veilige manier met de gasflessen en aansluitingen om kunt gaan. 3VO kan u ook voorzien van allerlei informatie en advies. Mochten er mankementen ontdekt worden aan uw caravan, dan kunt u dat laten repareren bij de caravanspeciaalzaak waarmee de politie in dit project samenwerkt.

In de vakantieperiode houdt Politie Flevoland wederom een aantal controles op recreatieverkeer. Het grote verschil met deze controles is dat er dan wel bekeurd wordt.

Getuigenoproep straatroof
ALMERE Het speciale rechercheteam dat alle straatroven in Almere onderzoekt, is nog op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof:
De poging tot straatroof maandagmiddag 3 maart waarbij een 20-jarige jongen werd lastiggevallen en werd achtervolgd vanaf de Allendestraat via de Churchillweg richting het station. De twee verdachten, 17 en 19 jaar uit Almere, zijn weliswaar aangehouden, maar getuigenverklaringen zijn onontbeerlijk om deze zaak tot zitting te brengen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben of over informatie beschikken die van belang kunnen zijn voor het politieonderzoek, worden gevraagd contact op te nemen met het rechercheteam straatroven, tel.: 0900-8844.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Na een melding van een ruzie op de A6 ter hoogte van de stoplichten bij de Larserdreef zijn zondagmiddag twee automobilisten van 30 en 50 jaar uit Amsterdam overgebracht naar heb politiebureau. Beide mannen raakten in een handgemeen nadat ze elkaar ergerden door hun rijgedrag en gebaren op de A6. Aan het bureau is een blaastest afgenomen. De 30-jarige had een promillage van 0.7 en kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van twee uren, waarna beiden zijn heengezonden.

Rijden zonder rijbewijs
ALMERE Een 28-jarige automobilist uit Amsterdam is zondagnacht aangehouden op de Muziekdreef. Surveillerende agenten zagen de man vanaf de A6 over de Hogering rijden richting Almere Stad. Hij had een snelheid van 140 km per uur en kreeg hiervoor een bekeuring, evenals voor het feit dat hij geen geldig rijbewijs had. Proces verbaal wordt opgemaakt.