Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.50 uur

Aanrijding

AMERSFOORT Op zondag 16 maart raakten twee automobilisten lichtgewond bij een aanrijding.

Rond 13.45 uur reed een 25-jarige automobilist uit Utrecht over de Stadsring, komende uit de richting van de Asch van Wijckstraat en gaande in de richting van de Hogeweg. Op het kruispunt met de Arnhemseweg sloeg hij in strijd met de verkeersregels linksaf. Daarbij liet hij een hem tegemoetkomende 36-jarige automobilist uit Amersfoort niet voorgaan. Beide voertuigen botsten op elkaar.

De bestuurders en de eveneens 36-jarige Amersfoortse broer van de Amersfoorter werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Kop-staart

AMERSFOORT Op zondag 16 maart vond een kop-staart aanrijding plaats.

Rond 14.55 uur reed een 35-jarige automobiliste uit Baarn over de Barchman Wuytierslaan, komende uit de richting van de Soesterweg en gaande in de richting van de Daam Fockemalaan. Zij zag te laat dat een voor haar rijdende 53-jarige automobilist uit Baarn remde. Dientengevolge botste zij tegen de achterzijde van haar voorligger.

De 53-jarige automobilist werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De 35-jarige automobiliste werd met nekklachten per ambulance naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Geen kaartje, wel handboeien

AMERSFOORT Op zondag 16 maart werden vier personen vanuit de trein naar het politiebureau overgebracht.

Rond 08.15 uur kreeg de politie de melding van medewerkers van de NS dat vier jongelui in de trein reisden zonder een kaartje te hebben. Toen zij daarvoor werden bekeurd, vertrouwde het NS-personeel de door hen opgegeven personalia niet. De politie werd gewaarschuwd en het viertal, 17, 17, 18 jaar oud en afkomstig uit Apeldoorn en 25 jaar oud en afkomstig uit Almere-buiten, werd naar het politiebureau overgebracht.

Daar kon één van de 17-jarige verdachten niet van zijn handboeien worden ontdaan, omdat de ontgrendelingsnippel afbrak. De brandweer moest er aan te pas komen om hem van de handboeien te bevrijden. Alle vier kregen een bekeuring voor het reizen zonder kaartje en één voor het opgeven van een valse naam. Dit was de jongen met de eigenwijze handboeien.

Motorrijder gewond

ACHTERVELD Op zondag 16 maart vond een aanrijding tussen een motor en een auto plaats.

Rond 15.35 uur reed een 32-jarige motorrijder uit Leusden over de Hessenweg, komende uit de richting van Amersfoort. Voor hem reed een 19-jarige automobilist uit Amersfoort. De automobilist wilde een inrit inrijden, gaf daartoe richting naar links aan en sorteerde links voor. Op het moment dat hij daadwerkelijk links afsloeg, werd hij ingehaald door de motorrijder. Een aanrijding was het gevolg.

De motorrijder is met een gebroken arm per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide voertuigen moesten door een takelbedrijf worden afgevoerd.

Bromfietser gewond
AMERSFOORT -Op zondag 16 maart raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding.

Rond 19.50 uur reed een 16-jarige jongen uit Amersfoort met zijn bromfiets over het Enkeerpad, komende uit de richting van het Zochepad. Voor hem reed een maatje van hem, eveneens op een bromfiets. Vermoedelijk daardoor zag de Amersfoorter een paaltje over het hoofd, botste er tegenaan en kwam vervolgens ten val.

Hij werd per ambulance naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort gebracht. Daar bleek dat zijn sleutelbeen was gebroken. Hij mocht na behandeling naar huis.

Vuurwapens in beslag genomen
AMERSFOORT Vrijdagavond 14 maart heeft de politie in een viertal woningen huiszoekingen gedaan. Daarbij werden twee vuurwapens aangetroffen en twee verdachten aangehouden.

Op basis van verkregen informatie over mogelijk vuurwapenbezit, heeft de politie vrijdagavond omstreeks 22.30 uur vier woningen doorzocht. In een woning op de Arnhemseweg heeft de politie een vuurwapen aangetroffen, een traangasbusje, een boksbeugel en materialen voor de verwerking van verdovende middelen. Hier is een 23-jarige man aangehouden. In een woning aan de Graaf Janlaan trof de politie een gaspistool aan. In een woning aan de Woestijgerweg werden geen wapens aangetroffen maar wel enkele gestolen goederen. Hier is een 49-jarige man aangehouden. In een vierde woning aan de Bergstraat werd niets aangetroffen. Alle verdachten werden door het AT aangehouden en worden op het politiebureau verhoord.