Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Rookschade

BUNNIK- Zondagmiddag kreeg de politie rond 13.30 uur een melding dat er brand was in een woning aan de Beurtschipperhoek.

Van omwonenden hoorden de agenten dat er niemand in de woning aanwezig was. De brandweer heeft de voordeur geforceerd om zo in de keuken te kunnen komen. De brand was snel onder controle. Er is wel aanzienlijke rookschade ontstaan. De oorzaak is mogelijk kortsluiting of een oven die aan was blijven staan.

Geen brand

ZEIST- Zondagavond is de politie naar een woning aan de Nijenheim gereden, omdat een buurtbewoner een brand in de woning had gezien. Omstreeks 19.30 uur kregen zij de melding.

Samen met de brandweer kwamen de agenten aan. Ter plaatse bleek dat de bewoners van de woning aan de achterzijde een vuurkorf hadden aangestoken. In combinatie met de spiegeling tegen het raam, leek het net of dat de woning in brand stond. Dit bleek gelukkig dus niet zo te zijn.

Autoinbreker aangehouden

ZEIST- In de nacht van zondag op maandag werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto.

De politie kreeg omstreeks 01.00 uur de melding dat mannen zich verdacht ophielden op de Utrechtseweg. De agenten zijn ter plaatse gegaan en zagen daar 2 personenautos en een camper staan. Verderop stond een bromfiets met draaiende motor. Ineens hoorde agenten lawaai en zagen 2 personen achter de camper vandaan komen. Een van hen rende hard weg in de richting van de Beethovenlaan, de ander sprong op de gereedstaande brommer. Met hoge snelheid reed de brommer in de richting van de agenten. Zij probeerden hem tegen te houden, maar moesten opzij stappen om niet omver gereden te worden. De verdachte, een 18-jarige man, moest vervolgens hard remmen in verband met obstakels, gleed uit en kwam tot stilstand naast een agent.

Onderzoek wees uit dat in een van de autos was ingebroken. De 18-jarige man uit Utrecht is aangehouden en ingesloten voor verhoor.