Politie Hollands Midden
Datum: 17 maart 2003

(

Overval op tankstation Hazerswoude-Rijndijk
Op vrijdag 14 maart vond een overval plaats op een tankstation aan de Rijndijk ter hoogte van de Rijnecke Boulevard. Twee mannen op een scooter kwamen omstreeks 20.00 uur bij het tankstation. Een van hen ging de winkel binnen en eiste onder bedreiging van een vuurwapen gelijkend voorwerp een geldbedrag van de medewerkster. De man ging er vervolgens met een geldbedrag vandoor. De mannen zijn in de richting van Leiden gereden. De politie heeft direct de omgeving afgezocht, maar er werden geen aanhoudingen verricht. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Ook getuigen die iets verdachts hebben gezien vóór het tijdstip van de overval kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 -8844 (lokaal tarief).

Rijden onder invloed Ter Aar
Een 41-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats is op zondag 16 maart omstreeks 01.50 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de auto rijden en parkeren op de Hertog van Beijerenstraat. Omdat de automobilist bleef zitten en de autolichten aan bleven werd er een controle verricht. Bij de bestuurder werd een alcohollucht geroken waarna er een ademtest werd afgenomen. De test gaf een uitslag aan van 715 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn
Op zaterdag 15 maart omstreeks 18.15 uur vond een verkeersongeval plaats op de Eisenhouwerlaan ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Bruinsslotsingel. Een 43-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed vanuit de richting van de brug en is vermoedelijk onwel geworden. De man trapte tijdens een filevorming waarschijnlijk op het gaspedaal in plaats van op de rem waarna hij tegen de auto reed van een 24-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn. De Alphense verloor de macht over het stuur, reed tegen de linker middenberm en sloeg over de kop met de auto waarna ze tot stilstand kwam op de weg voor het tegemoetkomende verkeer. De Alphense en een 22-jarige inzittende werden beiden met nek- en hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Snelheidscontrole Alphen a/d Rijn

Zondag 16 maart heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden in de middag- en avonduren een snelheidscontrole gehouden op de N11 te Alphen aan den Rijn. Vrijwel dagelijks worden de controles op deze weg uitgevoerd met behulp van radarauto's. Ditmaal werd gebruik gemaakt van de lasergun. Een laserguncontrole is minder opvallend.
Ongeveer dertig automobilisten werden bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 100 km/uur. Drie automobilisten moesten ter plekke hun rijbewijs inleveren omdat zij de maximumsnelheid met meer dan 50 km/uur overschreden. Zij reden 158 km/uur (54-jarige Leidenaar), 156 km/uur (58-jarige Leidenaar) en 180 km/uur (25-jarige man uit Schoten (België)).

Een 57-jarige man uit Ede krijgt een proces-verbaal voor het bezitten van een lasershield. Zijn lasershield verstoorde de meting van de lasergun, waarop de man is aangehouden. Zijn auto is naar het politiebureau in Alphen aan den Rijn gebracht waar het lasershield door de afdeling Verkeersondersteuning is gedemonteerd.
Een lasershield verijdelt een ambtshandeling, wat een misdrijf is. De politie zal altijd het lasershield (laten) verwijderen.


Aanhoudingen Alphen aan den Rijn

Op zondag 16 maart hield de politie twee mannen en een vrouw aan voor het rijden onder invloed. Een 45-jarige Alphenaar werd omstreeks 20.30 uur op de Willem de Zwijgerlaan gevraagd te blazen. De man blies 345 ugl, 220 ugl is de limiet. De man werd aangehouden, kreeg een rijverbod en een procesverbaal. Even later werd een n 43-jarige Alphenaar eveneens gevraagd te blazen, hij blies 560 ugl. De man werd aangehouden, kreeg eveneens een rijverbod en een procesverbaal.
Om 21.00 uur werd een 47-jarige Alphense op het Stationsplein gevraagd te blazen, de vrouw blies 990 ugl. De vrouw is aangehouden, zij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.


Politie vordert rijbewijzen in Leiden

De politie heeft zaterdag 15 april het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige man uit Leiden. De politie zag hem rond 03.15 uur slingerend over de Langegracht rijden met een kapot dimlicht. De ademanalyse wees 645 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.

De politie heeft zaterdag 15 april het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Leiden. De politie zag hem rond 03.30 uur met hoge snelheid over de Apothekersdijk rijden. De politie heeft hem laten stoppen op de Lange Mare. De ademanalyse wees 815 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal.


Fietsenkijkdag Waddinxveen/Boskoop

Regelmatig geeft de politie het publiek gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet tocht op het politiebureau staat gestald. Het politieteam van Waddinxveen/Boskoop heeft op zaterdag 22 maart een fietsenkijkdag. Deze vindt plaats van 09.00 tot 16.00 uur. Het bureau is gevestigd aan de Limaweg 35 in Waddinxveen. U wordt verzocht een afschrift van de aangifte mee te nemen.


Auto te water Waddinxveen

De politie heeft op zondag 16 maart even na 05.00 uur een 23-jarige automobilist uit Reeuwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was bovendien op de Zwarteweg met zijn voertuig in het water terechtgekomen. Volgens een getuige reed de automobilist met hoge snelheid over de Zwarteweg in de richting van Waddinxveen. Een blaastest gaf een uitslag aan van 445 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uren.

Verkeersongeval Gouda
Op vrijdag 14 maart omstreeks 15.15 uur vond een verkeersongeval plaats op de kruising Nieuwe Gouwe O.Z./Coencoopbocht. Een 19-jarige racefietser uit Gouda reed over de Nieuwe Gouwe in de richting van Gouda. Een 44-jarige motorrijder uit Waddinxveen reed in tegenovergestelde richting en sloeg rechtsaf in de richting van de Coenekoopbrug. De fietser verleende hierbij geen voorrang aan de motorrijder. Een aanrijding was het gevolg. De fietser kwam ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De motorrijder liep een schaafwond op aan een been.

Rijden onder invloed Gouda
De politie heeft op zondag 16 maart omstreeks 03.30 uur een 33-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist al slingerend rijden over de Onder de Boompjes en hielden hem staande voor een controle. Een blaastest gaf een uitslag aan van 1015 ug/l terwijl de limiet 220 is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van dertien uren.

Bedrijfsinbraak Gouda
In een bedrijf aan de Tobbepad is in de nacht van zondag 16 maart ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit in te gooien. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.

Rijden onder invloed Zevenhuizen
De politie heeft op zondag 16 maart omstreeks 03.15 uur een 21-jarige automobilist uit Moordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed op de Zuidplasweg tegen een geparkeerde auto aan. Agenten zagen de automobilist vervolgens hard achteruit rijden. De automobilist werd staande gehouden waarna er een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een uitslag van 580 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren.


Te veel gedronken Krimpen aan den IJssel

Een 38-jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel reed vrijdag 14 maart om 16.30 uur met te veel alcohol op de C.G. Roosweg in Krimpen aan de Lek. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 1330 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, de man kreeg een rijverbod van 16 uur en een proces-verbaal.


Ongeval Hoogmade

Een 21-jarige automobilist had vrijdag 14 maart rond 20.15 uur zijn auto niet onder controle op de Van Klaverweijdeweg. Hij raakte rechts van de weg af, stuurde vervolgens naar links waardoor hij aan de andere kant van de weg tegen een boom belandde. Hij is met klachten over nekletsel overgebracht naar het LUMC. Er is een bloedproef bij hem afgenomen ter controle van alcoholgebruik. Zijn 22-jarige passagier is eveneens met klachten over nekletsel overgebracht naar het LUMC.


Bromfietser te veel gedronken Alphen aan den Rijn

Een 29-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn reed vrijdag 14 maart rond 22.00 uur op haar bromfiets slingerend over het fietspad van de A. De Graaflaan. Zij bleek te veel gedronken te hebben en moest blazen. De uitslag was 825 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd, ze kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal.


Zonder helm en te veel gedronken Hillegom

Een 23-jarige automobilist uit Hillegom reed vrijdag 14 maart rond 23.00 uur tegen een - langs de stoeprand van de Maarten Trompstraat - geparkeerde auto aan. Hij reed vervolgens door zonder zich te melden. De man werd later alsnog aangehouden toen hij even later op een bromfiets de straat weer inreed. Hij werd in eerste instantie staande gehouden door de politie - die inmiddels bij de beschadigde auto was gearriveerd - omdat hij zonder helm reed. Vervolgens bleek dat hij bij de aanrijding was betrokken. Hij had ook te veel gedronken, de uitslag van de ademanalyse was 760 ug/l. De Hillegommer kreeg een proces-verbaal voor deze feiten en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.


Te veel gedronken Leiden

Een 41-jarige automobilist uit Leiden reed zaterdag 15 maart rond 2.30 uur met gedoofde lichten over de Oude Herengracht. Hij werd staande gehouden en bleek ook te veel gedronken te hebben, de uitslag van de ademanalyse was 570 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.
Op de Langegracht reed zaterdag 15 maart rond 3.15 uur een 39-jarige automobilist uit Leiden slingerend over de weg, tevens had hij een kapot dimlicht. De man werd staande gehouden, hij bleek te veel gedronken te hebben. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 645 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.
Een 25-jarige automobilist uit Leiden reed zaterdag 15 maart rond 3.30 uur met hoge snelheid over de Apothekersdijk. Hij werd aangehouden op de Lange Mare en moest blazen. De uitslag van de ademanalyse was 815 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal.


Alcoholcontrole Boskoop/Waddinxveen

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 15 maart rond 3.00 uur een alcoholcontrole gehouden op het Noordeinde in Boskoop en de Kanaalstraat in Waddinxveen. Er werden 186 automobilisten gecontroleerd, 5 daarvan bleken te veel gedronken te hebben. De waarden in de ademanalyse varieerden van 300 tot en met 660 ug/l. Bij twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd.


Inbraak in woningen Boskoop

In de nacht van zondag 16 maart op maandag 17 maart is ingebroken in een woning aan de Calville en een woning aan de Pippeling in Boskoop. In beide gevallen kwamen de inbrekers binnen door middel van gaatjes boren in het kozijn. Er zijn onder meer bankpassen en rijbewijzen meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.


Aanhoudingen Leiden

Op zondag 16 maart vond er omstreeks 03.15 uur een vechtpartij plaats in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt in Leiden. De politie hield hiervoor twee mannen uit Wassenaar aan in de leeftijd van 18 en 20 jaar. Tevens werden er twee mannen uit Leiden aangehouden in de leeftijd van 18 en 22 jaar. De politie heeft de zaak in onderzoek.





Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --