BRUSECO TRAINING & BEGELEIDING

Bruseco introduceert Masteropleiding Directiechauffeur

Tot voor kort konden directiechauffeurs die rijden voor de top van het bedrijfsleven geen praktijkgerichte opleiding volgen. Bruseco Training & Begeleiding vulde twee jaar geleden dan ook een gat in de markt met haar Vakopleiding Directiechauffeur. Inmiddels zijn al een paar honderd directiechauffeurs succesvol opgeleid. Het ambitieuze opleidingsinstituut gaat echter nog een stapje verder. Onlangs is namelijk de Masteropleiding Directiechauffeur geïntroduceerd. Deze opleiding is een vervolg op de Vakopleiding en het CCV-D examen. De Masteropleiding voorziet in een duidelijke behoefte. Door de toenemende onveiligheid en het verhoogde risico op aanslagen is er een grote behoefte aan directiechauffeurs die getraind zijn om met risicovolle situaties om te gaan.

De preventieve observatie krijgt veel aandacht binnen deze Masteropleiding. Met name vanuit ambassades en de top van het bedrijfsleven wordt enthousiast gereageerd op de mogelijkheid om hun chauffeurs extra op te laten leiden. Directiechauffeurs die kiezen voor deze vervolgstudie worden intensief getraind in het verhogen van hun rijvaardigheid. Hierbij gaat het niet alleen om het rijden bij hoge snelheden, maar ook in het tactisch autorijden om eventuele achtervolgers af te schudden.

Naast het veiligheidsaspect is er ook aandacht voor de chauffeur zelf. Want een goede chauffeur kan alleen goed functioneren als hij lichamelijk en geestelijk lekker in zijn vel zit. Op het Landgoed Stakenberg in Elspeet wordt daar tijdens de module Persoonlijke Vaardigheden extra aandacht aan besteed. 'We hebben bewust gekozen om deze module in Elspeet te geven. Stakenberg ligt midden in een prachtig natuurgebied. Daar is rust en ruimte om de chauffeurs een stuk bewustzijn mee te geven. Alle instructeurs van Bruseco Training & Begeleiding geven les volgens de principes van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren.) Door onze manier van lesgeven waarborgen we het kwaliteitsniveau van onze opleiding', aldus directeur Paul Brussaard.