Ingezonden persbericht

Rotterdam, 17 maart 2003

Tweede druk Nou En?! verschenen

Deze week is de tweede druk verschenen van de in februari gepresenteerde folder Nou En?!. Met de tweede druk komt de totale oplage van Nou En?! op 30.000 exemplaren.

De folder Nou en?! is in de afgelopen weken massaal besteld door leerkrachten uit het basisonderwijs en organisaties die actief zijn op het gebied van intercultureel onderwijs en educatie. Ook kinderen hebben in grote getale de Nou En?! aangeschaft om te gebruiken voor een spreekbeurt of werkstuk.

Nou en?! is ontwikkeld voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar die een werkstuk of spreekbeurt over vooroordelen, discriminatie of racisme willen houden. Leerkrachten van de groepen 7 en 8 kunnen de folder als lesmateriaal gebruiken. Nou en?! legt op een eenvoudige, heldere manier uit wat beeldvorming, vooroordelen, discriminatie en racisme betekenen èn wat je er tegen kunt doen. In de Nou en?! staan duidelijke voorbeelden, kleurrijke cartoons en uitspraken van kinderen.

Een beschrijving van Nou en!? is te vinden op www.lbr.nl/wereldschool.

De folder Nou En?! kost 1 euro per stuk (excl. portokosten). Bij een bestelling van meer dan 25 stuks geldt een korting van 10%. Bestellen is mogelijk per telefoon, fax of e-mail (tel. 010-2010201, fax 010-2010222, e-mail info@lbr.nl of via de website www.lbr.nl.)