Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-03-2003 1e persbericht van maandag 17 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Zonder rijbewijs en onder invloed
Op de Eisenhowerlaan is maandag om 2.10 uur een 35-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Hij reed slingerend en met hoge snelheid over de Eisenhowerlaan. Hij bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,45 promille. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Humperdincklaan is in de nacht van zondag op maandag een groene Hyundai Lantra met het kenteken PF-VS-68 gestolen.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Maandag tussen 7.00 en 8.30 uur zijn op de kruising Zwaanstraat Halvemaanstraat twaalf automobilisten bekeurd omdat ze door rood reden.

Helmond: Motorrijder en duopassagier gewond bij aanrijding Bij een aanrijding op de Willem Prinzenstraat zijn zondag om 19.20 uur de opzittenden van een motor gewond geraakt. De motor, bestuurd door een 44-jarige Helmonder, reed over de Willem Prinzenstraat. Achter op de motor zat een 36-jarige Helmondse vrouw. Uit de Willem Beringstraat kwam een personenauto die bestuurd werd door een 50-jarige Helmonder. De automobilist gaf de motorrijder geen voorrang. De Willem Prinzenstraat is voorrangsweg. De motorrijder probeerde de auto te ontwijken, maar raakte hem en ook nog een geparkeerde auto. De motorrijder is met verschillende kneuzingen in het ziekenhuis opgenomen. De vrouw had ook verschillende kneuzingen. Zij hoefde niet opgenomen te worden.

Son: Man aangehouden na steken echtgenote
In zijn woning is zondag om 23.50 uur een 48-jarige man aangehouden. Hij zou even daarvoor zijn 40-jarige echtgenote met een mes in de zij hebben gestoken. Dat gebeurde in de woning waar de vrouw woont. De vrouw werd in het ziekenhuis opgenomen. Er waren al enige tijd relatieproblemen in het huwelijk. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Hapert: Bromfietser onder invloed
Maandag om 1.15 uur is op de Castersedijk een 18-jarige man uit Casteren aangehouden. Hij reed, samen met een andere man, op een bromfiets. Ze hadden beiden geen helm op. De bestuurder bleek gedronken te hebben, hij blies 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Man aangehouden na vernielingen
Op de Dommelseweg is maandag om 0.50 uur een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden. De politie kreeg een melding dat op de Peperstraat een man autos vernielde. Daar was inderdaad bij vijf autos een deuk in de carrosserie getrapt. Getuigen gaven een signalement door en de man kon op de Dommelseweg aangehouden worden. Hij was erg in de war. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Waalre: Inbraak in woning
Tussen zaterdag 9.15 uur en zondag 21.30 uur is ingebroken in een woning aan Den Hof. De voordeur is opengebroken en uit de woning zijn een laptop, een fototoestel en geluidsapparatuur gestolen.