Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

17-03-2003
Praat mee over Jeugd- en onderwijsbeleid in Alkemade

Onlangs hebben ouders via de leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs in Alkemade een enquête ontvangen over het jeugd- en met name het onderwijsbeleid in Alkemade. Wij vragen uw medewerking voor het invullen van deze enquête, zodat de gemeente er inzicht in krijgt wat u belangrijk vindt voor de jongeren in Alkemade.

Het onderwijsbeleid is de afgelopen jaren steeds minder het uitvoeren van landelijke regels en steeds meer het voeren van het gemeentelijk beleid. Lokaal onderwijs, afgestemd op de eigen gemeente. Onder het lokaal onderwijs valt onder andere de huisvesting van de scholen en gemeentelijke faciliteiten zoals schoollogopedie en schoolzwemmen. Er moeten prioriteiten worden aangegeven binnen het jeugdbeleid. Hierbij is de inbreng van jongeren, ouders, ouderraden en professionele instellingen van groot belang. Wat signaleert u, wat kan beter of moet anders.

U kunt hierover meepraten en meedenken op verschillende manieren:

Ouders

* Invullen van de enquête. Mocht u de enquête niet hebben gekregen kunt u deze hier downloaden of afhalen bij de receptie van het gemeentehuis.


* Meedoen met inventarisatieochtenden/ avonden met ouders en onderwijsinstellingen over gemeentelijk onderwijsbeleid in april. U kunt zich hiervoor vóór 1 april opgeven bij mevrouw van de Haterd, telefoonnummer (071) 332 72 50 of via de e-mail: e.vandehaterd@gemeentealkemade.nl . De data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld.

* Deelnemen aan de conferentie onderwijsbeleid eind april, hier zullen tevens de resultaten van de enquête bekend worden gemaakt. U kunt zich opgeven bij mevrouw van de Haterd, telefoonnummer (071) 332 72 50 of via de e-mail:
e.vandehaterd@gemeentealkemade.nl. U ontvangt dan automatisch een uitnodiging met datum en tijdstip. Datum en tijdstip zullen tevens op de website en in het Witte Weekblad bekend worden gemaakt.

Jongeren

* Jeugd-enquête invullen, deze wordt in de jongerenkrant LINK worden gepubliceerd. De krant wordt dan Huis-aan-Huis verspreid.
* Meedoen aan het jeugddebat, informatie hierover volgt op de website en in het Witte Weekblad.

Er zijn veel mogelijkheden om uw mening te laten horen. U heeft de mogelijkheid richting te geven aan het beleid dat de gemeente de komende vier jaar zal uitvoeren op het terrein van jeugd en jongeren en onderwijs in het bijzonder.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van de Haterd, beleidsmedewerkster onderwijs van de gemeente, telefoonnummer (071) 332 72 50 of via het algemene e-mailadres van de gemeente.