Gemeente Nieuwegein

Chauffeurs gemeente sparen voor goed doel

De bedrijfsauto's van de sector Stadsbeheer van de gemeente Nieuwegein tanken bij een vast pompstation. Iedere tankbeurt worden punten gespaard. Deze spaarpunten kunnen worden ingewisseld voor geld. De medewerkers van de Stadsreiniging hebben besloten om het geld dat het afgelopen jaar is gespaard (circa ¤ 1.200,--), te doneren aan het Berenbos van Ouwehand dierenpark in Rhenen. Het college is daar nu mee akkoord gegaan.

Tijdens het werkoverleg van stadsreiniging is een rondje gemaakt waarbij iedereen een goed doel mocht voordragen. Daarbij werd het Berenbos in Ouwehand een aantal keren genoemd. Uiteindelijk was iedereen het er over eens dat dit een goed en sympathiek doel is.

Het Berenbos is een natuurlijk leefgebied in Ouwehand. Het is een uniek project van 20.000 vierkante meter bosperceel, waar bruine beren en wolven vrij rondlopen. De beren in Het Berenbos komen onder andere uit Oost-Europa en Rusland waar ze vroeger mishandeld werden. Ze zijn door medewerkers van Ouwehand persoonlijk bevrijd, in samenwerking met ALERTIS-stichting voor beer- en natuurbescherming.

Vorig jaar ging het (in twee jaar) gespaarde geld naar drie goede doelen: het Ronald McDonald Huis in Utrecht, de Stichting Cliniclowns Nederland en het Beertjesproject van de stichting Regionaal Ambulance Vervoer Utrecht. Daarvoor had de gemeente een eigen benzinepomp op de gemeentewerf. Deze pomp is om milieuredenen verwijderd.

Invoerdatum 17-3-2003