FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland




---

Opbrengst eerste partij 'Viva!' van Star Flowers Int. naar goed doel (14-03-03)

Rijnsburg- Vanmorgen werd op FloraHolland vestiging Rijnsburg de eerste partij geveild van de middelgrootbloemige roos 'Viva!'. Deze diepgele roos is afkomstig van het nieuwe bedrijf van ondernemer Kees Star, Star Flowers Int. BV. Star schenkt de opbrengst van de eerste partij, die 13.572 euro bedraagt, aan de stichting Hoop voor Leven. Dit bedrag is verhoogd door Kees Star en Schreurs tot 17.500 euro. Deze stichting zet zich in voor terminale aids-patiëntjes in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg.

Voor FloraHolland vestiging Rijnsburg betekent de komst van Star Flowers Int. BV een forse uitbreiding van het importaanbod van rozen. Star Flowers Int. BV heeft in Kenia een rozenkwekerij van 10 hectare opgezet. Van het bedrijf wordt een productie verwacht van 100.000 stelen per dag die alle op FloraHolland vestiging Rijnsburg worden geveild. Op het moment dat de aanvoer goed op gang is gekomen, worden de rozen van Star Flowers ook via het Bemiddelingsbureau verhandeld.

Van de nieuwe kwekerij worden naast de Nederlandse introductie van de 'Viva!', die afkomstig is van veredelaar Schreurs, nog een vier rozencultivars op FloraHolland vestiging Rijnsburg aangevoerd. Vanaf heden zijn dit 'Poème!' en 'Pascha'. Gedurende de maand april worden 'Jambo' en 'Sunbeam' op de Rijnsburgse klok geïntroduceerd.

De opbrengst van de eerste partij van 2880 stelen van 'Viva!', die vanmorgen voor het eerst in Nederland werd geveild, wordt door Star Flowers Int. BV geschonken aan de stichting Hoop voor Leven. Deze stichting begeleidt jonge aids-patiëntjes tijdens hun laatste levensfase in een Care Center in Johannesburg. Bij het veilen van de eerste partij 'Viva!' waren Kees Star, directeur van Star Flowers Int. BV, het bestuur van de stichting Hoop voor Leven en vice-voorzitter Gerrit Ravensbergen van FloraHolland aanwezig.

Foto: (vlnr) Bert Heemskerk, Gerrit Ravensbergen, Willem van den Eijkel, Agathe Visser, Cor van Duyn, Kees Star, Cees de Mooij en Jacques van Wezel, bij de eerste partij 'Viva!' rozen die op FloraHolland vestiging Rijnsburg is geveild.