Multikabel tekent miljoenencontract met priority telecom

Alkmaar/Schiphol, 17 maart 2003 - Multikabel en Priority Telecom maken vandaag bekend dat zij een contract voor "Integrated Services" hebben getekend. Door dit contract kan Multikabel haar klanten in de provincie Noord-Holland ook telefoniediensten aan bieden.

Door de diensten die Priority Telecom onder dit contract aan Multikabel aanbiedt, kan Multikabel een volledige MSO (Multiple Services Operator) worden, door naast kabeltelevisie en breedbandinternet ook telefoniediensten voor particulieren aan te bieden. De testfase is met succes in de tweede helft van 2002 afgerond. De volledige commerciële introductie zal in het zuidelijke deel van het servicegebied van Multikabel van start gaan. De telefoniediensten zullen per regio uitgerold worden zodat ze halverwege 2004 aan vrijwel alle 300.000 televisieklanten en 50.000 internetklanten van Multikabel aangeboden kunnen worden.

Priority Telecom biedt ter ondersteuning van de commerciële introductie een volledig pakket geïntegreerde diensten aan, van de telecominfrastructuur, spraaktechniek diensten en een switchplatform functionaliteit, tot nummerportabiliteit en spraak interconnect management. Priority Telecom heeft in 2002 meegewerkt aan een grondige en gedetailleerde operationele testfase om alle aspecten van de geïntegreerde diensten uitvoerig te testen voor de commerciële lancering. Beide partijen hebben nauw met elkaar samengewerkt om een naadloze procesintegratie te bewerkstelligen, zodat hoogwaardige telefoniediensten kunnen worden aangeboden.

"Dit contract is belangrijk voor zowel Priority Telecom als Multikabel. Het geeft duidelijk de kracht aan van Priority Telecom op het gebied van netwerktechniek, infrastructuurdiensten en telefoniebeheer. Deze geïntegreerde oplossing biedt sterke aanbieders van consumentendiensten zoals Multikabel een rendabele, flexibele en beproefde Voice over IP-oplossing, die wordt ondersteund door de expertise en ervaring die onze organisatie over een aantal jaren heeft opgebouwd", aldus David Chadwick, CEO van Priority Telecom.

Marcel Nijhoff, directeur Marketing & Verkoop van N.V. Multikabel: "Het contract met Priority Telecom stelt Multikabel in staat om een betrouwbaar en hoogwaardig alternatief voor de huidige operator in ons servicegebied te bieden. Het voordeel van de overeenkomst met Priority Telecom is dat Multikabel zich kan blijven richten op de marketing, verkoop en klantenservice, terwijl we profiteren van de ervaring van Priority Telecom in het exploiteren van een PSTN-dienst. Tijdens onze test, op technisch en op marketing gebied, hebben we bij de klanten een snelle acceptatiebereidheid geconstateerd, met name wat betreft ons internet-/telefoniepakket, waardoor onze verwachtingen hoog, maar wel realistisch zijn."

Over Priority Telecom N.V.

Priority Telecom, gevestigd in Amsterdam, is een aanbieder van telecommunicatie-diensten voor de zakelijke markt die zich voornamelijk concentreert op haar belangrijke stedelijke markten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Priority Telecom levert high speed internet toegang, private data netwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en spraakdiensten aan zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en stedelijke en nationale telecommunicatie-aanbieders en maakt hierbij optimaal gebruik van haar fijnmazige stedelijke glasvezelnetwerk en haar ervaren lokale salesteams. Priority Telecom is genoteerd aan Euronext Amsterdam met het symbool "PRIOR". Nieuws en informatie is te vinden op www.prioritytelecom.com.

Over N.V. Multikabel

Multikabel biedt in Noord-Holland kabeltelevisie aan ruim 300.000 particulieren en bedrijven. Het servicegebied van het bedrijf omvat 43 gemeenten. Multikabel verzorgt nieuwe media- en communicatiediensten middels een modern glasvezelnetwerk: analoge en digitale televisie, internet, datacomdiensten en telefonie. Multikabel is gevestigd in Alkmaar en Hoofddorp en heeft ruim 250 werknemers in dienst die eraan werken om het gebruik van moderne communicatiediensten voor particulieren en bedrijven te vereenvoudigen. Multikabel is onderdeel van het Duitse PrimaCom AG (Neuer Markt, Frankfurt, WKN 625910 en Nasdaq, OTC BB, "PCAGY", www.primacom.de). Website: www.multikabel.nl.

---- --