Programmabureau Advies Overheid.nl

Bestuursdienst Amsterdam op internet

De internetsite van de Bestuursdienst van de gemeente Amsterdam is onlangs geopend. De site is bedoeld voor mensen die genteresseerd zijn in de Bestuursdienst als werkgever en voor mensen die meer over de organisatie willen weten.

De publieksgerichte communicatie van de Bestuursdienst wordt al sinds jaar en dag geregeld via www.amsterdam.nl. De site beschrijft de organisatie van de Bestuursdienst en geeft via interviews een gezicht aan medewerkers en hun functies. Vier projecten die de functie van de Bestuursdienst typeren worden hierbij beschreven. Ook wordt ingegaan op de rol van de Bestuursdienst in de gemeente: De Bestuursdienst maakt meer van de som der delen.

De Bestuursdienst is, als je het goed bekijkt, zowel de eerste als n van de laatste gemeentelijke diensten die een site openen. De gemeente was met de oprichting van de Digitale Stad in januari 1994 de eerste gemeente op internet. In 1995 werd www.amsterdam.nl geopend. Veel op publiek en media gerichte communicatie van de Bestuursdienst is daarna via internet beschikbaar gekomen en dat wordt nog steeds uitgebreid.
Een echte site over de Bestuursdienst bestaat sinds 12 maart 2003. De Bestuursdienst is daarmee bijna de hekkensluiter in de rij van bijna zestig gemeentelijke diensten, bedrijven en stadsdelen. (Bericht op de website van Amsterdam)

www.ictu.nl