Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 14.45) Maandag 17 maart 2003

Maastricht/ Valkenburg, motordiefstallen.

Zondagmiddag 16 maart 2003 zijn in Maastricht en Valkenburg drie motoren gestolen. Een 41 jarige inwoner van het Duitse Keulen parkeerde rond 14.30 uur zijn motor, een rode BMW, op het Bat te Maastricht en sloot deze goed af. Toen hij een uurtje later terug kwam bleek zijn motor te zijn verdwenen. Kort daarna deed hij aangifte bij de politie.
Een 37 jarige inwoner van Roermond deed zondagmiddag in Valkenburg aangifte dat zijn motor ontvreemd werd. Hij parkeerde zijn motor omstreeks 14.00 uur op de Haldersstraat te Valkenburg en sloot deze goed af. Een kleine twee uurtjes later wilde hij zijn motor weer ophalen maar bleek toen gestolen te zijn.
Eveneens vanaf de Haldersstraat te Valkenburg werd zondagmiddag tussen 14.30 en 17.15 uur de motor van een 34 jarige inwoner van Maastricht ontvreemd. Hij parkeerde omstreeks 14.30 uur zijn Harley Davidson en sloot deze goed af. Toen hij omstreeks 17.15 uur zijn motor wilde ophalen bleek deze gestolen te zijn.

Maastricht, brand in woning.

Maandagmorgen 17 maart 2003 heeft in een studentenwoning aan de Brusselsestraat te Maastricht een brand gewoed. Twee bewoners werden voor verder onderzoek naar het Academisch ziekenhuis overgebracht. Door kortsluiting ontstond omstreeks 04.15 uur in de kelderverdieping van de woning brand, die gepaard ging met een hevige rookontwikkeling. De rook verspreidde zich door het gehele pand waardoor de bewoners het pand dienden te verlaten. Twee bewoners werden door ambulances overgebracht naar het academisch ziekenhuis in verband met ademhalingsproblemen. Na onderzoek en behandeling konden allen het ziekenhuis weer verlaten.
De brandweer had de brand snel geblust. Voor de bewoners werd voor de nacht elders onderkomen gezocht. De schade bleef beperkt.