17 maart 2003

Henderson Global Investors
doet zijn intrede op de Belgische markt

Henderson Global Investors, een van de toonaangevende internationale vermogensbeheerders, doet zijn intrede op de Belgische markt met de registratie van zijn Horizon Fund. Henderson Global Investors beheert momenteel 137 miljard euro (per 31 december 2002) aan activa en telt wereldwijd ongeveer 1500 medewerkers. Henderson Horizon is een SICAV naar Luxemburgs recht die al meerdere prijzen in de wacht sleepte en die de investeerders een gevarieerde portefeuille aan investeringsmogelijkheden biedt.

Henderson Global Investors kondigt de registratie in België aan van het Henderson Horizon Funds gamma. De intrede op de Belgische markt is een logische stap binnen de Europese expansieplannen van het bedrijf.

Henderson Global Investors
Henderson Global Investors is de in vermogensbeheer gespecialiseerde dochteronderneming van de internationale financiële groep AMP. Het bedrijf beheert 137 miljard euro (per 31 december 2002) aan activa en telt wereldwijd ongeveer 1500 medewerkers. De belangrijkste activiteitsgebieden van het bedrijf zijn vermogensbeheer van aandelen en vastrentende waarden, vastgoed, private equity en hedge funds die worden verdeeld via een combinatie van distributiekanalen.

Hoewel Henderson al sinds de oprichting in 1934 in heel Europa actief was, opende het bedrijf zijn eerste kantoor op het Europese vasteland in 1987 in Nederland. De voorbije drie jaar heeft het bedrijf zijn Europese activiteiten verdriedubbeld en werd het een van de snelst groeiende fondsbeheerders in Europa. Momenteel telt Henderson meer dan 700 medewerkers in zijn Europese vestigingen en het hoofdkantoor in Londen.

Henderson Horizon Fund
Henderson Horizon is een SICAV naar Luxemburgs recht met meerdere onderdelen. Dit fondsengamma dat al diverse prijzen heeft gewonnen, biedt investeerders veel investeringsmogelijkheden, van internationale en pan-Europese beleggingsfondsen in aandelen, vastrentende effecten, small caps, tot gespecialiseerde investeringen zoals duurzame beleggingen, vastgoed en technologie.

Het Horizon Fund telt 21 sub-fondsen, (16 aandelen, 4 obligaties, 1 reserve), die een optimale portefeuillespreiding toelaten en tegelijkertijd de ervaring en de specialisaties van Henderson omvatten (zie bijlage).

De succesvolle particuliere beleggingsfondsen worden voornamelijk verdeeld via Internet banken, fund of funds, lokale en regionale banken en globale distributeurs. Nu het Horizon Fund geregistreerd is, onderhandelt Henderson actief met een aantal toonaangevende Belgische banken en andere distributiepartners. Het bedrijf heeft al een contract ondertekend met Van Moer Santerre. Verwacht wordt dat in de komende weken nog een aantal andere contracten zullen volgen.

Sir Marc Cochrane, Director European Operations, zegt "We zijn opgetogen dat wij dankzij de registratie van Horizon in België onze Europese aanwezigheid verder kunnen uitbouwen. Deze registratie betekent dat we ons Horizon Fund gamma voortaan kunnen verhandelen in de Benelux regio. Nu de internationale aandelenmarkten voor het derde jaar op rij een minder gunstige evolutie kennen, zijn wij klaar voor een marktherstel."


-einde-

Contactpersonen voor de pers

Paul Go/ Steven De Vries, Henderson Global Investors, Nederland Tel. +31 (0) 20 675 0146

Patrick Valkenberg, Citigate PR Force
Tel.. +32 (0) 2 713 07 21

Henderson Press Office (London)
Tel. +44 (0) 20 7818 4222 / pressoffice@henderson.com

Bijlage
Momenteel zijn de volgende Horizon Funds beschikbaar:

Core Equity
Horizon American Equity
Horizon Global Equity
Horizon Japanese Equity
Horizon Pacific Equity
Horizon Pan European Equity
Horizon Continental European Equity
Horizon UK Equity

Smaller Companies
Horizon American Smaller Companies
Horizon Pan European Smaller Companies
Horizon Japanese Smaller Companies

Specialist
Horizon Global Emerging Markets
Horizon Global Technology
Horizon Global Sustainable Investment
Horizon Global Technology Leaders
Horizon Pan European Technology
Horizon Pan European Property Equities Fund

Fixed Interest
Horizon Global Bond
Horizon Sterling Bond
Horizon Pan European Bond
Horizon Pan European High Yield Bond
Horizon US Dollar Reserve Fund