Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Talenttest en sportadvies voor achtstegroepers
* Ondergrondse aanbiedlocaties Banne-Zuid
* Buurtschouwen

* Informatie projecten Nieuwendam-Noord

* Verantwoording Dagelijks Bestuur

* PrettyMum winnaar Ondernemersprijs 2002
* Huisvuilpas ondergrondse containers in Banne-Zuid 17/3/2003 - Talenttest en sportadvies voor achtstegroepers Met ingang van het schooljaar 2003 2004 test het stadsdeel alle achtstegroepers van de basisscholen op hun aanleg voor sport. Het stadsdeel wil hiermee kinderen stimuleren om te gaan sporten én lid te worden van een sportvereniging.

De overgang naar de middelbare school blijkt een goed moment om zon test te doen. De meeste kinderen vinden sport hartstikke leuk, maar soms weten ze niet goed wat ze moeten kiezen. Het aanbod in Noord is zo groot dat er voor elk kind wel een sport te vinden is. De talenttest is een prima manier om meer kinderen aan het sporten te krijgen. Ze doen een heel circuit om hun conditie en behendigheid te meten. Elk kind doet dat op zijn eigen niveau. Op de test volgt een advies met een aantal sporten waar het kind aanleg voor heeft.

Dat advies krijgen kinderen mee naar huis met daarbij informatie over de clubs waar ze de sport kunnen beoefenen. Kinderen én hun ouders weten zo beter wat er op sportgebied in Noord te koop is en waar ze terecht kunnen. De talenttest is dus niet alleen goed voor de jeugd, maar ook voor de clubs.

17/3/2003 - Ondergrondse aanbiedlocaties Banne-Zuid In De Banne-Zuid worden in de periode van 20 maart t/m 26 maart* de volgende ondergrondse aanbiedlocaties voor huishoudelijk afval aangelegd:
Buiksloterbreek t/o nr. 52
Buiksloterbreek t/o nr. 49b
Buiksloterbreek t/o nr. 30b
Buiksloterbreek t/o nr. 114
Buiksloterbreek t/o nr. 42 b

* onvoorziene omstandigheden voorbehouden

Denkt u aan een mogelijke wegsleepregeling van de autos bij deze aanbiedlocaties?
17/3/2003 - Buurtschouwen
meestal het beste zicht. Buurtschouwen geven hun de gelegenheid om de Oostzanerwerf, 8 april 13.30 uur: Walvis-, Kermis- en Circusbuurt. Verzamelpunt: basketbalveldje Beloegastraat.
Oostzanerwerf, 10 april 13.30 uur:, Molenwijk. Verzamelpunt: in het Molenhuis.
12/3/2003 - Uitslag Provinciale Statenverkiezingen

Om PDF-bestanden te kunnen openen heeft u Acrobat Reader nodig

Uitslag Provinciale Statenverkiezingen 2003

10/3/2003 - Informatie projecten Nieuwendam-Noord In het Plan van Aanpak Nieuwendam-Noord staat omschreven hoe het stadsdeel en de woningcorporaties de komende jaren samen gaan werken aan de vernieuwing van Nieuwendam-Noord.
Mocht u vragen hebben over de plannen, bijvoorbeeld over de sloop van woningen (wanneer, welke) of het Sociaal Plan, dan kunt u dit doen tijdens het hiervoor georganiseerde spreekuur.
De bij de plannen betrokken medewerkers staan op de volgende tijden klaar om uw vragen te beantwoorden:
Dinsdag 18 maart 16.00 uur 18.00 uur
Dinsdag 1 april 16.00 uur 18.00 uur
Dinsdag 15 april 16.00 uur 18.00 uur
Locatie: Rayonkantoor Patrimonium (naast het Vianney-centrum) IJdoornlaan 32

12/2/2003 - Verantwoording Dagelijks Bestuur Bij de raadsvergadering op 12 februari heeft het Dagelijks Bestuur verantwoording afgelegd over het gevoerde beleid in de periode april 2002 tot februari 2003 Om PDF-bestanden te kunnen openen heeft u Acrobat Reader nodig .

Ook heeft Dagelijks Bestuur een reactie gegeven op de motie van 15 januari 2003 met terugblik op de commissie R.O. Om PDF-bestanden te kunnen openen heeft u Acrobat Reader nodig

Daarnaast heeft het Dagelijks Bestuur de ervaringen met het functioneren van het dagelijks bestuur en de stadsdeelraad in een dualistisch bestel vastgelegd Om PDF-bestanden te kunnen openen heeft u Acrobat Reader nodig .

17/1/2003 - Sportwebsite vernieuwd

Op 22 januari opent stadsdeel Amsterdam-Noord een geheel vernieuwde website voor en over de sport in Noord. De nieuwe site biedt de sportieve Noord-Amsterdammer veel informatie onder andere over sportevenementen, de activiteiten van sportbuurtwerk, over de diverse sportclubs (alfabetisch en naar tak van sport), over de accomodaties in Noord en de uitleen van sportmaterialen. Ook vindt u op de website informatie over het sportbeleid en de plannen voor de toekomst.

Voor de sportverenigingen biedt de website een nieuwsbrief en informatie over de mogelijkheden van ondersteuning. Uiteraard is er ook een overzicht van interessante sportlinks.

In de loop van 2003 wordt de website verder uitgebreid met een digitaal loket waar u zich kunt aanmelden voor sportactiviteiten of als lid van een sportvereniging.


24/12/2002 - Mammoetboom voor Baanakkerspark

Onlangs heeft wethouder Elske Hörchner met een feestelijke boomplant in het Baanakkerspark een Chinese mammoetboom in ontvangst genomen.

De boom, een metasequoia, is een geschenk aan het stadsdeel van Ruud Bleijerveld van de stichting Pinetum Blijdenstein. De boom die nu slechts anderhalve meter meet, kan tot dertig meter hoog worden. Het is een botanische curiositeit die bij uitstek in parken wordt geplant