Opkopzorg


Brochure Zorgregistratie AWBZ, 'de keten spreekt'

Dit boekje gaat over de AWBZ-brede zorgregistratie (AZR) en de voordelen daarvan. Het geeft de visie van alle betrokkenen: het indicatieorgaan, de zorgaanbieder, het zorgkantoor, de cliëntvertegenwoordiging, diverse brancheorganisaties, het College voor Zorgverzekeringen en het ministerie van VWS. In de vijf hoofdstukken komen de voordelen van de zorgregistratie aan bod.

Het landelijke project AZR, onderdeel van de modernisering AWBZ, kan alleen slagen als er voldoende draagvlak voor is. Het imago van AZR is ten onrechte nogal informatie-technisch. In feite gaat het om het bouwen van samenwerkingsrelaties tussen de partners in de keten van zorgtoewijzing. Om deze organisatorische component van het project over het voetlicht te brengen is een boekje gemaakt. Daarin staan uitspraken van mensen afkomstig uit ketenpartners en cliëntenorganisaties over het nut van AZR. Het idee hierachter is dat de baten overtuigender door belanghebbenden kunnen worden verwoord, dan alleen vanuit VWS.

Elk hoofdstuk begint met een korte inleiding door VWS, waarna de verschillende organisaties hun mening geven. De hoofdstukken worden afgesloten met een korte 'kernboodschap, waarin de diverse meningen zijn samengevat.

Het ministerie van VWS vindt het belangrijk deze voordelen kenbaar te maken aan iedereen die met de zorgregistratie te maken heeft. Het boekje is dan ook bestemd voor managers, projectleiders en medewerkers van organisaties die werkzaam zijn in de AWBZ-sectoren gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en de verpleging en verzorging. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij ruim 2.700 organisaties die in de AWBZ actief zijn.

Bestand: "De keten spreekt"
Datum: 17-03-2003
Categorie: Brochure/folder