SNS Reaal Groep

SNS Reaal Groep en Zurich Financial Services in onderhandeling

17 maart 2003

SNS Reaal Groep en Zurich Financial Services zijn in ver gevorderd stadium van onderhandeling over een eventuele overname van Zurich Nederland.
Hooge Huys, de verzekeraar van SNS Reaal Groep, versterkt met deze overname haar positie bij het intermediair in de leven- en schademarkt. De overname van Zurich Nederland geeft een impuls aan de groeiambities van Hooge Huys.

De overname betreft het levenbedrijf, schade particulier en (klein) MKB van Zurich Nederland.
Dit sluit aan bij de focus en ambities van Hooge Huys. De grootzakelijke activiteiten van Zurich Nederland op het gebied van schade blijven onder eigen naam in Nederland opereren.

Beide bedrijven zullen geen nader commentaar geven totdat de onderhandelingen definitief zijn afgerond.

Over SNS Reaal Groep
SNS Reaal Groep is een innovatieve bankverzekeraar met een balanstotaal van ruim 46 miljard en meer dan 5.700 medewerkers (ultimo 2002). De dienstverlening aan de particuliere en zakelijke relaties geschiedt vooral door de hoofdmerken Hooge Huys en SNS Bank. Hooge Huys verkoopt haar producten en diensten via het onafhankelijke intermediair. SNS Bank bedient haar klanten via kantoren, het intermediair, het internet en de telefoon.

Over Zurich Financial Services
Zurich Financial Services is een aanbieder van verzekeringen en financiële diensten met een internationaal netwerk dat zich met name richt op activiteiten in Noord-Amerika, Engeland en het vaste land van Europa. Zurich heeft kantoren in 60 landen, waar in totaal 68.000 medewerkers werken. Het hoofdkantoor staat in Zürich, Zwitserland.
---