eToken biedt veilige toegang tot SAP

IJsselstein, 17 maart 2003 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet-content, maakt bekend dat eToken gecertificeerd is voor SAP. eToken is een elektronische USB-sleutel die kan worden ingezet voor de toegangsbeveiliging van netwerken en e-business oplossingen. De ondersteuning voor eToken is geïntegreerd in de SAP-interface.

Eenvoudige toegang, krachtige beveiliging
Door de integratie van eToken met SAP kunnen bedrijven hun medewerkers en klanten op een gebruiksvriendelijke manier toegang bieden tot de SAP-oplossingen, zonder dat hierbij concessies worden gedaan op beveiliging. Toegang tot deze oplossingen kan via het web plaatsvinden, maar ook vanuit het bedrijfsnetwerk zelf. Omdat gebruikers nu maar één wachtwoord hoeven te onthouden in plaats van meerdere, wordt de inlogprocedure voor de verschillende applicaties sterk vereenvoudigd. Ook wordt de kans op menselijke fouten bij het inloggen verkleind en worden de administratiekosten voor wachtwoordbeheer aanzienlijk verlaagd. Doordat de digitale certificaten en wachtwoorden worden opgeslagen in eToken, is de beveiliging niet alleen krachtig, maar ook draagbaar.

Dilemma
Om zo efficiënt mogelijk te werken, streven bedrijven naar eenvoudige gegevenstoegang voor iedereen die daartoe gemachtigd is. Daarentegen is het voor bedrijven net zo belangrijk om deze gegevens te beveiligen vanwege de strategische waarde ervan. eToken lost dit dilemma op door aan de ene kant toegang tot gegevens te vereenvoudigen (één wachtwoord voor alle toepassingen) en aan de andere kant de gegevens sterk te beveiligen met two-factor authenticatie: het authenticeren met zowel eToken (iets wat je hebt) alsook de daarbij behorende PIN-code (iets wat je weet).

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Over SAP
SAP behoort tot de drie grootste leveranciers van software ter wereld en is marktleider op het gebied van e-business oplossingen voor samenwerking in de internet-economie. Het e-business platform mySAP.com is een geheel van oplossingen en diensten dat mensen in bedrijven over de hele wereld hun relatie met klanten en partners helpt te verbeteren. Daarnaast stroomlijnt het de bedrijfsprocessen en helpt het een grotere efficiëntie uit de hele supply chain te realiseren. Momenteel maken meer dan 15.000 bedrijven in meer dan 120 landen gebruik van meer dan 44.500 installaties van SAP-software. Voor meer informatie, zie http://www.sap.com/netherlands/.