Politie Zaanstreek-waterland



19:32 16-MRT-03
LOC: KROMMENIE, BURG ALBERTIPLEIN

Inbraak in woning

Tussen zaterdagmiddag en zondagavond werd ingebroken in een woning. Men kwam de woning binnen door een raam aan de achterzijde open te breken. Men heeft de hele woning doorzocht. Uit de woonkamer nam men een subwoofer weg en uit een slaapkamer op de eerste verdieping een spiegelreflexcamera.

22:50 16-MRT-03
LOC: KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247

Frontale aanrijding tussen fietser en bromfietser

Een 17-jarige fietser uit Monnickendam, een 16-jarige bromfietser uit Hoorn en zijn 18-jarige passagier uit Hoorn werden allen naar het ziekenhuis gebracht na een frontale aanrijding. De fietser met onbekend beenletsel, de bromfietser met letsel aan zijn elleboog en zijn passagier met pijn aan zijn hele lichaam.
De fietser en bromfietser reden elkaar tegemoet. Omdat de fietser niet voldoende rechts bleef rijden ontstond er een frontale botsing. De fiets werd volkomen vernield. De bromfiets raakte aan de voorzijde beschadigd.

03:11 17-MRT-03
LOC: PURMEREND, GEMETSTRAAT

Vrouw verstoort 1-1-2 alarmlijn

Een 40-jarige vrouw uit Purmerend werd aangehouden, omdat zij met haar mobiele telefoon constant de 1-1-2- alarmlijn aan het bellen was, terwijl zij geen dringende zaken had te melden. De alarmlijn dreigde daardoor voor spoedeisende zaken onbereikbaar te worden. Haar telefoon werd in beslaggenomen. Zij werd ingesloten en later na verhoor weer in vrijheid gesteld.

06:07 17-MRT-03
LOC: PURMEREND, TRAMPLEIN

Beeldschermen weg na twee snelkraken

In de nacht van donderdag op vrijdag en in de nacht van zondag op maandag stal men een flatscreen bij een adviesbureau. Beide keren kwam men het bedrijfspand binnen door een steen door een ruit te gooien, waarna telkens een beeldscherm werd weggenomen.

06:13 17-MRT-03
LOC: PURMEREND, NIEUWE GOUW

Veel schade na inbraak zonder buit

In de afgelopen nacht werd ingebroken in het kantoor van een taxicentrale. Men kwam het pand vermoedelijk binnen door de slotschoot van de toegangsdeur terug te duwen. Een kluisje, dat onder een balie aan de muur was verankerd, werd uit de muur gebroken en vervolgens opengebroken. Daarin bevonden zich echter alleen papieren en geen geld. Vervolgens trachtte men een afstortkluis, die nog niet in bedrijf was genomen, open te breken, maar dat is niet gelukt. Uiteindelijk is men zonder buit vertrokken. Het muurkluisje, de balie en de afstortkluis werden zwaar beschadigd.

08:11 17-MRT-03
LOC: PURMEREND, WAGENWEG

Inbraak bedrijfspand

Afgelopen weekend brak men in, in een pand waarin zich diverse bedrijven bevinden. Men vernielde het glas van de voordeur en doorzocht diverse ruimten op de eerste verdieping. Daarbij heeft men verschillende tussendeuren met grof geweld opengebroken of opengetrapt. Het is nog niet bekend of er iets wordt vermist.


08:50 17-MRT-03
LOC: PURMEREND, PURMERLAND

Kristal gestolen uit woning

Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend werd ingebroken in een woning, terwijl de bewoner niet thuis was. Men was de woning binnengekomen door de achterdeur open te breken. Het is nog niet precies bekend wat er werd ontvreemd. In ieder geval wordt een collectie Swarovski kristal vermist.

10:05 17-MRT-03
LOC: PURMEREND, SPELTSTRAAT

Vrouw beroofd van schoudertas

Een 28-jarige vrouw uit Purmerend werd van haar schoudertas beroofd. De vrouw stak op vrijdagavond de weg over, toen zijn achter haar een bromfiets hoorde naderen. Op het volgende moment werd haar schoudertas van haar rechter schouder afgerukt, waardoor zijn een pijnlijke arm kreeg. De daders zaten op een grijs-blauwe bromfiets, scooter model. De bestuurder droeg een donkere helm en zijn passagier een sweatshirt of jas met capuchon. Zij reden weg in de richting van het park Uitvlught. In de tas zaten onder andere een mobiele telefoon, een digitale fotocamera en geld.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


14/15-MAART-03
WATERLAND, DIVERSE LOCATIES
PURMEREND, TRAMPLEIN

Motorrijder zonder rijbewijs onder invloed

Vijftien medewerkers van het verkeershandhavingsteam van de politie hielden in de nacht van vrijdagavond en -nacht op verschillende plaatsen in Waterland een alcoholcontrole. Op het Egbert Snijderplein in Edam werd even na middernacht een 28-jarige motorrijder uit Steenwijk aangehouden. Hij had een flinke slok op (555 ug/l) en was ook nog eens niet in het bezit van een motorrijbewijs. Zijn autorijbewijs bleek ook al eerder door de politie te zijn ingevorderd. De man kreeg een proces-verbaal.
Op het Tramplein in Purmerend werden tussen 23:00 en 23:30 uur 92 bestuurders gecontroleerd. Alle automobilisten konden weer snel doorrijden, geen van hen had (teveel) op. Wel werden nog drie bromfietsers bekeurd omdat ze zonder helm reden.Tussen 23:45 en 00:30 moesten op de Provincialeweg N247 in Broek in Waterland 122 bestuurders blazen. Een 31-jarige automobilist uit Zuidwolde werd aangehouden omdat de blaastest aangaf dat de man vermoedelijk teveel gedronken had. Op het politiebureau werd vervolgens het precieze alcoholgehalte vastgesteld en daar bleek dat het alcoholgehalte van de man onder de grens van 235 ug/l lag (225 ug/l), wat hem alleen een rijverbod van een uur opleverde.

02:30-04:00 15-MAART-03
ZAANDAM/KROMMENIE

Vier automobilisten onder invloed

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam en Krommenie een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden zeven bestuurders aangehouden. Vier van hen hadden zoveel gedronken dat zij behalve een rijverbod ook een boete en een proces-verbaal kregen. Een 49-jarige Zaandammer had de meeste drank op, de man liep rond drie uur 's nachts in Zaandam tegen de lamp. Hij had een alcoholgehalte van 515 ug/l. In Zaandam werden verder een 22-jarige Zaandammer en een 57-jarige Wormerveerder aangehouden. De twee mannen hadden een alcoholgehalte van respectievelijk 255 ug/l en 350 ug/l.
Een 35-jarige Krommenieër werd omstreeks vier uur 's morgens in zijn woonplaats aangehouden met
een alcoholgehalte van 240 ug/l. Op de Provincialeweg in Wijdewormer werd tussen halfvier en vier uur 's morgens ook nog een alcoholcontrole gehouden. Geen van de bestuurders was onder invloed.

07:00-08:30 16-MAART-03
ZAANDAM, THORBECKEWEG

Nul drankrijders

Op de Thorbeckeweg in Zaandam werd zondagochtend, tussen zeven uur en halfnegen, bij 85 bestuurders een blaastest afgenomen ter controle op het rijden onder invloed. Geen van allen had (teveel) gedronken.

05:06 15-MAART-03
PURMEREND, NIEUWSTRAAT
Onder invloed (1)
Op de Nieuwstraat in Purmerend werd zaterdagochtend om vijf uur een 56-jarige bestuurder uit Purmerend aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had de alcoholgrens ruim overschreden (335ug/l) en kreeg een rijverbod van twee uur, een boete en een proces-verbaal.

23:45 15-MAART-03
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Onder invloed (2)
Zaterdagavond werd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum een 58-jarige man uit Assendelft aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had de grens ruim overschreden (385ug/l) en kreeg een rijverbod van drie uur, een boete en een proces-verbaal.


01:30 16-MAART-03
PURMEREND, A7

Bellende automobilist met slok op

Een 30-jarige man uit Amsterdam werd zaterdagnacht op de A7 in Purmerend aan de kant gezet omdat hij zat te bellen tijdens het autorijden en zijn rijgedrag hier nogal onder te lijden had. De agenten namen ook meteen een blaastest af omdat zij vermoedden dat de man ook gedronken had. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. De man had ruim twee keer zoveel drank op (460 U/gl) als toegestaan. Hij kreeg een boete voor handmatig telefoneren en een rijverbod van vier uur en een boete en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

21:55/01:30 15/16-MAART-03
ZAANDAM, PRINS BERNHARDPLEIN/A8

Rijbewijs kwijt

Een 35-jarige motorrijder uit Wormerveer werd zondagavond op het Prins Bernhardplein in Zaandam aangehouden omdat hij veel te veel drank op had. De man had bijna vier keer zoveel drank op (830 ug/l) als toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van tien uur, een boete en een proces-verbaal. Ook een 38-jarige man uit Hoogvliet mocht in de nacht van zondag op maandag zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. De automobilist reed omstreeks halftwee 's nachts op de A8 toen agenten hem aan de kant zetten voor een blaastest. De man had een alcoholgehalte van 765 ug/l.

08:15-11:45 15-MAART-03
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
59 km per uur te hard
Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (80 km per uur) in Assendelft werd zaterdagochtend, tijdens een snelheidscontrole, een hoogste snelheid van 139 km per uur gemeten. In totaal reed tien procent van alle bestuurders te hard. Zondagmiddag werd opnieuw gecontroleerd. Dit keer was het aandeel overtreders met 3,5 procent een stuk lager. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km per uur. *************************EINDE***********************


---- --