LAD

Nieuws

LAD informeert leden over ABU SZ

Per 1 juni 2003 wordt de Achmea Business Unit Sociale Zekerheid (ABU SZ) in een apart deel ondergebracht in de Achmea CAO. De LAD neemt als werknemersorganisatie deel aan het overleg hierover.

Belangrijke rol LAD
Het overleg over de nieuwe Achmea CAO 2003-2004 begint op 1 april 2003. Parallel hieraan begint ook het overleg over harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden binnen de ABU SZ. Omdat binnen het salarisgebouw van Achmea nieuwe salarisschalen worden opgenomen waarin de artsenfuncties zijn ondergebracht, is een belangrijke rol voor de LAD weggelegd.

Conflict premiespaarregeling
In de brief van de LAD aan de leden wordt ook het meningsverschil tussen werkgevers- en werknemersorganisaties over de premiespaarregeling toegelicht. Achmea heeft de in de CAO opgenomen regeling eenzijdig stopgezet, zónder overleg met de werknemersorganisaties. Het argument van Achmea is dat aangezien de fiscale regeling rond het zgn. premiesparen is vervallen, daarmee ook de basis voor de regeling is weggenomen en deze dus moet worden beëindigd, ook binnen de ABU SZ.
Hiermee is een CAO-afspraak in het geding. De LAD heeft, samen met de andere werknemersorganisaties, aangegeven zich op acties te beraden.

Kijk in besloten gedeelte!
De brief aan de leden-bedrijfsartsen binnen de ABU SZ, staat in het onderdeel Circulaires van het besloten gedeelte. Deze kunt u downloaden en/of afdrukken.

Bent u bedrijfarts en werkzaam in de Achmea Business Unit Sociale Zekerheid (ABU SZ), maar nog geen lid? Kies dan nu voor het LAD-lidmaatschap!