Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 17 maart 2003



Ruurlo - Proces-verbaal na weigeren ademanalyse

Tegen een 50-jarige inwoner van Ruurlo wordt proces-verbaal opgemaakt omdat de man weigerde om mee te werken aan een ademanalyse. De man werd op 16 maart omstreeks 22.00 uur op de Tolhutterweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij weigerde echter alle medewerking. Omdat de man wel onder invloed van alcohol verkeerde werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd een rijverbod van 8 uren uitgereikt.


Halle - Rijden onder invloed

Een 72-jarige inwoner van Ruurlo werd op 16 maart omstreeks 16.30 uur op de Tolhutweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 265 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van 1 uur uitgereikt.


Zelhem - Bekeuringen uitgedeeld

Op 16 maart zijn ongeveer 25 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die hun auto hadden geparkeerd aan de Varsselsestraat. In verband met een evenement was hier een tijdelijk parkeerverbod ingesteld.


Aalten - Opgevoerde bromfiets

Een 35-jarige inwoner van Marienvelde reed op 16 maart omstreeks 14.00 uur met een snelheid van ongeveer 80 km/uur over de Hamelandroute. De man negeerde een stopteken van de politie en kon uiteindelijk op de Lichtenvoordestraatweg staande gehouden worden. Na controle bleek dat het vermogen van de bromfiets veel te hoog was. De constructiesnelheid was 73,5 km/uur. Aan de man werd een bekeuring van 115 euro uitgereikt.


Winterswijk - Rijden onder invloed

Een 30-jarige inwoner van Aalten is op 16 maart omstreeks 20.30 uur op de Misterweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 560 ug/l. Aan de man werd een transactie en een rijverbod van 6 uren uitgereikt.


Aalten - Diefstal uit auto's

Een 36-jarige inwoner van Aalten heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn personenauto. De auto stond geparkeerd bij een woning aan de Julianastraat. De daders hebben tussen 16 maart 16.45 uur en 17 maart 07.50 uur een ruit van de auto vernield en een laptop, een beeldscherm en een mobiele telefoon weggenomen.
Tussen 16 maart 14.00 uur en 17 maart 07.15 uur werd ook ingebroken in een bedrijfsauto die stond geparkeerd bij een woning aan de Molenkamp. De daders vernielden een raamrubber waarna een ruit kon worden uitgenomen. Uit de auto werd een radio weggenomen.


Snelheidscontroles 17 maart

Winterswijk:
Groenloseweg, max. 50 km/uur, van 07.30 uur tot 08.20 uur, zeven overtredingen, hoogst gemeten snelheid personenauto's 71 km/uur; landbouwtractor 41 km/uur; bromfiets 49 km/uur.
Aalten:
Naar aanleiding van klachten is op 17 maart tussen 07.15 uur en 08.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Bolwerkweg. Vier personen kregen een bekeuring omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/uur.







Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --