Trimbos Instituut

Nieuwsflits

Brochures borderline en manisch-depressiviteit

Wat is een manisch-depressieve stoornis? En wat is een Borderlinestoornis? Wat zijn de oorzaken? Hoe ziet de behandeling eruit? Dat zijn enkele van de vragen die worden beantwoord in de brochures Manisch-depressieve stoornis en Borderline. De informatie is ook in verkorte vorm beschikbaar in het Engels, Arabisch en Turks. De brochures zijn uitgegeven door het Trimbos-instituut in nauwe samenwerking met verschillende landelijke en regionale GGZ-organisaties. Ze zijn bedoeld voor cliënten, familie en andere betrokkenen.
In de brochures vinden cliënten en familie feitelijke informatie over de stoornis, maar ook tips over het omgaan met de gevolgen ervan. Elke brochure eindigt met een hoofdstuk `Meer informatie' met daarin adressen van relevante organisaties en suggesties voor boeken, brochures en websites.
Hulpverleners kunnen de brochures gebruiken ter ondersteuning van de mondelinge informatie die zij geven aan cliënten en familie. De brochures zijn ook geschikt voor informatieavonden en psycho-educatie.

Daarnaast passen ze in het informatieaanbod van informatiepunten als Informatiecentra Geestelijke Gezondheid, Patiëntenservicebureaus en Gezondheidswijzers. De nieuwe brochures zijn het resultaat van een samenwerking tussen de patiënten- en familieorganisaties Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB), Stichting Labyrint/In Perspectief, Stichting Borderline en de organisaties GGZ Nederland en het Trimbos-instituut. De brochures zijn ontwikkeld volgens een kwaliteitsprotocol. De inhoudelijk kwaliteit van elke brochure is gewaarborgd door een adviescommissie. Daarin zijn behalve de bovengenoemde organisaties ook psychiaters, preventiefunctionarissen, communicatiemedewerkers en de informatiecentra geestelijke gezondheid vertegenwoordigd. De brochures maken deel uit van een informatiereeks over psychische stoornissen. Eerder in de deze reeks verschenen de titels Psychose (+ vertalingen) en ADHD bij volwassenen.

De brochures Manisch-depressieve stoornis en Borderline 28 pagina's) kosten EUR0,75 per stuk. De Turkse, Arabische en Engelse folders (8 pagina's) kosten EUR0,45 per stuk. Prijzen zijn inclusief verzendkosten.
Brochure Manisch-depressieve stoornis, bestelnummer: AF0440 (Nederlands), AF0441 (Engels); AF0442 (Turks); AF0443 (Arabisch) Brochure Borderline, bestelnummer: AF0444 (Nederlands); AF0445 (Engels); AF0446 (Turks); AF0447 (Arabisch)
Bestellen via bestel@trimbos.nl, of tel. (030) 297 11 80.
* Liesbeth Meijnckens lmeijnckens@trimbos.nl
Colofon

Het Trimbos-instituut is een onafhankelijk landelijk kennisinstituut voor de GGZ en verslavingszorg met als doel de geestelijke gezondheid van mensen te bevorderen.
Nieuwsflitsen voorziet mensen die betrokken zijn bij de GGZ en verslavingszorg kort en bondig van informatie over activiteiten, diensten, producten en resultaten van het Trimbos-instituut. Nieuwsflitsen mag vrijelijk worden gekopieerd en verspreid.

Redactie
Henk Maurits (030) 297 11 38
hmaurits@trimbos.nl
Henk Verburg (030) 297 11 00
hverburg@trimbos.nl

Opmaak
Heidie Wisselo

Adreswijzigingen
Peter Stark,
pstark@trimbos.nl

Belangrijke telefoonnummers

Bestellingen 030 297 11 80
Helpdesk Preventie (LSP/LOP) 030 297 11 51
Drugs Infolijn 0900-1995
Chinese gokhulp infolijn 030 297 11 33

Trimbos-instituut
Netherlands Institute of Mental Health and Addiction Da Costakade 45
Postbus 725 3500 AS Utrecht
Telefoon (030) 297 11 00
Fax (030) 297 11 11


Copyright © 2003 Trimbos-instituut All rights reserved.