Gemeente Rheden


Informatiebijeenkomst spoortraject Velp

Er is het afgelopen jaar veel te doen geweest rondom de tunnelplannen in Dieren: het Hart voor Dieren. De inwoners van Velp hebben daardoor wellicht de indruk gekregen dat de gemeente het dorp Velp is vergeten. Niets is minder waar.

Vorig jaar heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat 13,6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor verbeteringen aan het spoor in Velp. Dit om de overlast te verminderen die de toename van de goederentreinen (als gevolg van de komst van de Betuweroute) met zich meebrengt. Het geld wordt op z´n vroegst in het jaar 2007 beschikbaar gesteld. Er is al wel een voorwaarde gesteld: er zal minimaal 1 spoorwegovergang in Velp gesloten moeten worden.

Informatiebijeenkomst
De gemeente wil graag in overleg met belangenverenigingen, omwonenden en ondernemers nadenken over de verschillende knelpunten en mogelijkheden op het spoortraject in Velp. Op maandag 17 maart organiseert de gemeente daarom een eerste informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst geeft de gemeente een toelichting op de stand van zaken rondom de ontwikkelingen op het spoor in Velp.

De informatieavond vindt plaats in hogeschool Larenstein, Larensteinselaan 26A. De avond begint om 19.30. Alle aanwonenden van het spoor en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze informatiebijeenkomst.

Indien u bij de avond aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u vriendelijk u aan te melden. Dat kan via e-mail. Wilt u in uw e-mail uw naam en adres vermelden?


Copyright: Gemeente Rheden