Gemeente Velsen

Velsen, 7 maart 2003

Werkzaamheden reconstructie Heerenduinweg en Velserduinweg IJmuiden

Op maandag 17 maart a.s. start het aannemersbedrijf BAM-NBM infra met het vervangen van de riolering in en de reconstructie van het kruispunt van de Heerenduinweg en de Velserduinweg in IJmuiden. Daarnaast leggen de gezamenlijke nutsbedrijven kabels en leidingen aan. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor 7 juni van dit jaar gereed.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden wordt de Heerenduinweg afgesloten vanaf de Spaarnestraat tot aan de Zeeweg. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid. Een omleidingroute wordt met borden aangegeven. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de parallelweg.

Het Kerbert dierentehuis en de naastgelegen verenigingen zijn bereikbaar vanaf de Zeeweg via de Heerenduinweg en aansluitend via een noodweg. Deze route is aangegeven met borden. De aanleg van de noodweg waarborgt ook de toegankelijkheid voor hulpdiensten, zoals ambulance en brandweer. Op de noodweg moet stapvoets gereden worden.

Het Shell brandstofstation blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar via een omleidingroute. Ook deze route wordt met borden aangegeven.

Voor technische informatie over het vervangen van de riolering en de herinrichting van de weg kan contact worden opgenomen met de heer C.H. Looijen, telefoon (0255) 567 388.

Voor informatie betreffende algemene zaken, kan contact worden gezocht met de wijkcoördinator, mevrouw S. Torpstra, telefoon (0255) 567 597, of de wijkbeheerder,
de heer P. van Oosterom, telefoon (0255) 567 640.