Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

12-03-2003
Verkeerszaken
Tijdelijke afsluiting gedeelte Van Dorth tot Medlerstraat

In verband met de reconstructie van de Van Dorth tot Medlerstraat is van 17 maart tot 19 april a.s. het gedeelte tussen de kruising Van Goyenstraat-Kennedystraat en de rotonde Visserlaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De afsluiting is voorlopig in deze periode gepland, maar de werkzaamheden zijn natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden. De Van Dorth tot Medlerstraat blijft deze periode zoveel mogelijk toegankelijk voor voetgangers en fietsers.
De werkzaamheden komen voort uit het verkeersstructuurplan Duiven en zijn gebaseerd op Duurzaam Veilig. De belangrijkste aanpassingen zijn:

Vanaf rotonde Visserlaan tot de Boschstraat wordt het voetpad veranderd in een
fietspad met aanliggend voetpad .
Tussen Boschstraat en Van Goyenstraat/Kennedystraat krijgen fietsers een plek op
rode fietsstroken direct langs de weg.
Op de kruising met de Van Goyenstraat/Kennedystraat een zebrapad in noord/zuid-
en oost/west richting.
Op de oversteek Vinkstraat komt een plateau over de volle wegbreedte van de Van
Dorth tot Medlerstraat waarbij de fietser en de voetganger voorrang hebben.
De aansluiting Boschstraat wordt een plateau.

Omleiding
Het gemotoriseerd verkeer dat van noord naar zuid wil en andersom zal worden omgeleid via de Breitnerstraat en de Van Goyenstraat. Deze omleidingroutes worden met borden aangegeven.
Het werk wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Van Gelder b.v. Door de werkzaamheden ontstaat enige verkeershinder. Wij vragen hiervoor uw begrip en proberen de overlast tot een minimum te beperken.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact op nemen met de heer Dick van 't Land van de afdeling Openbare Werken, telefoon 27 93 43.