FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland



* Vroegveilen tuinplanten van start op vestiging Eelde (12-03-03)

---

Vroegveilen tuinplanten van start op vestiging Eelde (12-03-03)

Eelde- FloraHolland vestiging Eelde start maandag 17 maart met het vroegveilen van tuinplanten. Reden voor het begin van vroegveilen op 17 maart is de toenemende aanvoer van tuinplanten. De begintijd van de veiling wordt vanaf 17 maart vervroegd met een half uur en zal dus om 06.00 uur van start gaan.

Met de invoer van het vroegveilen van tuinplanten wordt FloraHolland vestiging Eelde interessanter voor inkopende tuincentra. Deze vormen een duidelijke groeimarkt, ook vanwege het feit dat deze centra steeds meer kamerplanten en snijbloemen verkopen.
Naar aanleiding van de invoering van het vroegveilen hebben de accountmanagers van FloraHolland vestiging Eelde een aantal koperscursussen georganiseerd speciaal voor tuincentra. Tijdens de cursus kwamen de verschillende inkoopkanalen (klok, klokservice, Groen Groep Eelde, Euro Fleur Eelde en commissionairs) aan bod. De cursussen zijn door ruim vijftig tuincentra uit zowel Nederland als Duitsland bezocht. Inmiddels hebben twaalf tuincentra zich aangemeld om in te kopen bij vestiging Eelde.

Tuincentra kopen hoofdzakelijk tuinplanten, waarvoor de klok een goed instrument is om snel en relatief goedkoop het basisassortiment in te kopen. Uit enquêtes onder huidige kopers blijkt dat zij meer tuinplanten zullen inkopen als deze eerder geveild worden. Het vroegveilen van tuinplanten betekent concreet dat er bij een toenemende aanvoer gedurende een gedeelte van het jaar om 06.00 uur begonnen wordt. Naarmate het seizoen vordert zal het aanvangstijdstip zelfs vervroegd worden naar 05.30 uur.
Door de combinatie van aanbod op de klok en cash & carry's biedt vestiging Eelde voor met name tuincentra de mogelijkheid om alle inkopen in een keer te doen.