Gemeente Kampen

Burgemeestersruil in Zwolle Kampen Netwerkstad

Dit is een gecombineerd persbericht van Kampen en Zwolle

Burgemeester H.J. Meijer van Zwolle en zijn collega J. Oosterhof van Kampen ruilen maandagmiddag 17 maart en dinsdagochtend 18 maart a.s. van standplaats.

Deze ruil vindt plaats in het kader van de twee jaar geleden gestarte samenwerking tussen beide steden onder de noemer Zwolle Kampen Netwerkstad.

Op 17 maart brengt burgemeester Oosterhof een werkbezoek aan de binnenstad van Zwolle en heeft hij overleg met de secretaris en de raadsgriffier. Zijn collega Meijer doet hetzelfde in Kampen, waarbij hij tevens de vergadering bijwoont van de Begeleidingscommissie Binnenstad.

Op 18 maart is de heer Meijer te gast bij de wekelijkse B&W-vergadering in Kampen en heeft hij aansluitend een kennismaking met het managementteam. De heer Oosterhof woont dan de B&W-vergadering bij in Zwolle en heeft daarna een overleg met directie en managers van de eenheden.

Centraal in deze uitwisseling staan de ervaring met het duale systeem, de gemeentelijke organisatie en actuele onderwerpen in de beide binnensteden, zoals upgrading binnenstad, wonen, middenstand, uitgaan, cultuur, veiligheid, horeca, parkeren.

Met deze uitwisseling willen beide burgemeesters het belang van de Netwerkstad en de samenwerking onderstrepen, zowel naar de inwoners als naar de beide gemeentelijke organisaties. Na dit eerste werkbezoek volgen meerdere uitwisselingen tussen de beide burgervaders over andere onderwerpen. Ook is het de bedoeling dat op ambtelijk niveau dergelijke uitwisselingen plaatsvinden.

Kampen Zwolle Netwerkstad

Zwolle en Kampen werken sinds 2000 nauw samen in het kader van de 5^e nota Ruimtelijke Ordening. De ambitie daarbij is om uit te groeien tot een van de meest aantrekkelijke regios van ons land. De twee steden werken nauw samen op het gebied van economie, wonen en toerisme. Dat gebeurt onder de naam Zwolle Kampen Netwerkstad. Concrete zaken worden opgepakt met inwoners, bedrijven, instellingen en overheden. Kampen en Zwolle stonden vroeger wel eens met de rug naar elkaar toe. Nu slaan beide steden een brug naar elkaar en naar de toekomst.

Persmomenten

Het programma heeft deels een besloten karakter. Om ook de pers in de gelegenheid te stellen verslag te doen van deze burgemeestersruil, is een deel van het programma openbaar. Datum, tijdstippen en plaatsen staan hierna vermeld.

Maandag 17 maart

12.15 uur, Start werkbezoek

De twee burgemeesters ontmoeten elkaar halverwege in s Heerenbroek en dragen dossiers over. Plaats: parkeerplaats verenigingsgebouw De Kandelaar, achter De Brocanterie, Bisschopswetering 3a, s Heerenbroek
* Kampen, werkbezoek burgemeester Meijer

13.45-14.30 uur, Ontvangst H.J. Meijer door delegatie college Kampen, stadhuis

15.00 uur, Stadswandeling H.J. Meijer door Kampen, start vanaf het stadhuis.

16.45 uur, Afsluitend perscontact in café De Blokhut, Torenstraat 9, (daarbij zijn ook de direct betrokkenen bij de besloten onderdelen van het werkbezoek aanwezig).

* Zwolle, werkbezoek burgemeester J. Oosterhof
14.15-14.30 uur, Ontvangst door delegatie college Zwolle, stadhuis

15.00 uur, Stadswandeling J. Oosterhof door Zwolle, start vanaf het stadhuis.

16.45 uur, Afsluitend perscontact in restaurant De Atlas, Ossenmarkt, (daarbij zijn ook de direct betrokkenen bij de besloten onderdelen van het werkbezoek aanwezig).

Dinsdag 18 maart

11.45-12.30 uur, perslunch

Na de respectievelijke B&W-vergadering en kennismaking met het managementteam, vertrekken beide burgemeesters naar hun eigen stad. Zij ontmoeten elkaar halverwege, in het wegrestaurant Zalkerbroek, aan de A50, voor een lunch met de pers.