Gemeente Dordrecht


---

Start campagne E-loket 17 maart 2003

Vincent Brinkhof
Aanstaande maandag 17 maart 2003 geeft wethouder Veldhuijzen het startsein voor de E-loket campagne om de naamsbekendheid van dit loket en de website te vergroten. De campagne richt zich op het vergroten van kennis onder de inwoners van de gemeente Dordrecht. Via deze campagne wil de gemeente de inwoners uitnodigen een kijkje te nemen in de website en gebruik te maken van het E-loket.

De campagne loopt drie weken en eindigt op 4 april. Zij bestaat uit reclames op de stadsbussen, posters op de driehoeksborden, bioscoopreclame en radiospotjes op Exxact FM. Daarnaast nodigt wethouder Veldhuijzen de inwoners van de gemeente uit hem E-vragen te stellen op de speciale webpagina's over deze campagne die vanaf maandag te vinden zijn op www.dordrecht.nl/actie. Op deze webpagina's is bovendien een prijsvraag te vinden. Wethouder Veldhuijzen maakt een week na de campagne de winnaar bekend.

Uit een recent gehouden onderzoek van het Sociaal Geografisch Bureau (SGB) bleek dat de bekendheid van het E-loket aan de lage kant is. Van de Dordtenaren heeft 31% wel eens van het E-loket gehoord. Overigens is 60% van de Dordtenaren wel bekend met de website.

Het E-loket is 24 uur per dag geopend. De inwoners kunnen van huis uit zaken doen met de gemeente. Ze kunnen de aanvraagformulieren downloaden en versturen. Vervolgens kunnen ze precies zien wat er met hun aanvraag gebeurt en wanneer ze antwoord terug kunnen verwachten.

Het afgelopen jaar heeft Dordrecht flink geïnvesteerd in de elektronische overheid. De website www.dordrecht.nl maakte in maart 2002 een flinke sprong voorwaarts van 300 naar de top op de onafhankelijke monitor van advies.overheid.nl. Dordrecht lanceerde in maart een volledig nieuwe website met een geïntegreerd elektronisch loket (E-loket), waar Dordtenaren een uitgebreid pakket aan elektronische dienstverlening aantreffen.