Gemeente Eindhoven

Persbericht: 13 maart 2003, no. 44

Wethouder Claassen gaat 'op de koffie' bij stadsdeelbewoners Gestel

Als u de koffie zet, brengt de wethouder de koekjes mee!

Onder dat motto zal wethouder Claassen, stadsdeelwethouder van Gestel, aanstaande maandag het eerste koffiegesprek gaan voeren. Een koffiegesprek is een uitwisseling tussen de stadsdeelwethouder en een of enkele bewoners van Gestel over onderwerpen die er spelen in het stadsdeel. Om de afstand tussen de burger en de (stadsdeel)wethouder te verkleinen, kiest wethouder Claassen ervoor bij mensen te gaan koffie drinken, in plaats van spreekuur te houden in een kantoor. Als blijk van waardering voor het beschikbaar stellen van de woonkamer (én het zetten van koffie) zal de wethouder typisch Eindhovense koek meebrengen.

Het eerste koffiegesprek zal wethouder Claassen voeren met mw. W. Toonders. Zij ijvert al een aantal jaren voor een beter beheer en onderhoud van de ondergrondse vuilcontainers aan de Offenbachlaan. Aanstaande maandag wil zij de moeizame situatie rond deze vuilcontainers aan de Offenbachlaan met de wethouder bespreken.

Ook andere inwoners van Gestel kunnen de wethouder uitnodigen voor een koffiegesprek als ze iets met de wethouder willen bespreken over wonen in Gestel. Uiteraard blijft het stadsdeelkantoor het eerste aanspreekpunt voor klachten en aanwijzingen omtrent de woonomgeving. Aan de buurt- en wijkhuizen zullen kaartjes beschikbaar worden gesteld waarmee belangstellenden een koffiegesprek kunnen aanvragen. Medewerkers van het stadsdeelkantoor Gestel (Kastelenplein 168 A) zullen de verdere organisatie ter hand nemen en de afspraak verder regelen.

© 2003 Gemeente Eindhoven