Openbaar Ministerie

Assen, 14 maart 2003

Moordzaak 79-jarige vrouw maandag in Opsporing Verzocht

Het AVRO-televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt maandag 17 maart a.s. aandacht aan het onderzoek naar de verkrachting en dood van de 79-jarige mevrouw Van Offeren uit Emmen.

Door de feiten onder de aandacht van een breed publiek te brengen hoopt de politie nog ontbrekende informatie te krijgen. Het eerste deel van Opsporing Verzocht wordt maandagavond rond 19.00 uur uitgezonden op Nederland 1. Het tweede deel, waarin de zaak Emmen aan de orde komt, wordt om 22.00 uur uitgezonden. De herhaling is op dinsdagmiddag rond 12.15 uur te zien op Nederland 1. Kijkers die menen iets gezien te hebben dat mogelijk met dit misdrijf te maken kan hebben, kunnen bellen met de politie.

Donderdag 20 februari jl. is in een bos nabij Emmerdennen het lichaam van de 79-jarige mevrouw Van Offeren aangetroffen. Zij werd toen al enkele dagen vermist. Op het lichaam is sectie verricht door het Nederlands Forensisch Instituut. Zij bleek te zijn verkracht en vermoord.

Een zeer ernstig misdrijf rechtvaardigt een groot en zorgvuldig onderzoek. Een Recherche Bijstandsteam van ongeveer 35 personen onderzoekt deze zaak. Er is een uitgebreid buurtonderzoek geweest. Dit onderzoek heeft tot doel om een beeld te hebben van de levenswandel en omgeving van de vrouw. Tot op heden heeft het onderzoek nog geen volledig beeld opgeleverd, het onderzoek in de buurt en de omgeving van de plaats van het delict wordt daarom voortgezet.

De burgemeester van Emmen, C. Bijl, stuurt vandaag een brief naar de bewoners van de wijk Emmerschans en de omgeving van de Oude Roswinkelerweg. In de brief uit hij zijn bezorgdheid over dit misdrijf. Hij geeft hij aan dat bewoners contact op kunnen nemen met de politie voor tips, maar ook met het Bureau Slachtofferhulp als zij hun verhaal kwijt willen. Ook heeft de burgemeester de voorzitters van de betrokken wijkraden op de hoogte gesteld.