Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-03-2003 3e persbericht van maandag 17 maart 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Lokaalvredebreuk
In het gebouw van een organisatie aan de Deken van Somerenstraat is maandag rond 16.00 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had onenigheid met een personeelslid en weigerde het pand te verlaten. De ingeschakelde politie verzocht de verdachte man nogmaals het gebouw uit te gaan. Dit weigerde hij. Hierop werd hij onder verzet en met behulp van een surveillancehond aangehouden. Een tweede verdachte, een 42-jarige Eindhovenaar, zag dat de eerste verdachte werd aangehouden en bemoeide zich met de situatie. Hierop is ook hij onder verzet en met behulp van de surveillancehond aangehouden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn zij naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de A58 ter hoogte van Eindhoven is maandagavond rond 19.10 uur een 47-jarige automobiliste uit Best aangehouden. De vrouw reed ongeveer 60 km/u op de snelweg. Bij een controle bleek dat zij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 2,00 uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingenomen en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bedreiging en vernieling
Op de Tramstraat is maandag rond 13.10 uur een 37-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De verdachte vrouw zou kort voor haar aanhouding in een gebouw van een organisatie aan de Tramstraat diverse medewerkers bedreigd hebben. Tevens zou de vrouw met een glas in de richting van een medewerker hebben gegooid. Zij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zij naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietscontroles
Op de Puttensedreef en op de Keizer Karel V Singel zijn maandag bromfietscontroles gehouden. In totaal werden 70 bromfietsers gecontroleerd. Eén persoon kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm, twee voor het ontbreken van het bromfietscertificaat en 28 voor een te hoog vermogen. Vijf bromfietsen werden tijdens de controle in beslaggenomen.

Aarle Rixtel: Snelheidscontrole
Op de Helmondseweg zijn maandag tussen 14.30 en 16.30 uur 588 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 207 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 99 km/u.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Op de Oranjelaan zijn maandag tussen 11.10 en 13.35 uur 1.291 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 161 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 91 km/u.

Eersel: Vrouw verongelukt
Op de Voort is maandagmiddag rond 14.50 uur een 73-jarige vrouw uit Eersel verongelukt. De vrouw is onder de vrachtwagen van een 31-jarige chauffeur uit Schijndel terechtgekomen toen deze achteruit reed over de eerdergenoemde straat.

Reusel: Verkeerscontrole
Op de Turnhoutseweg is maandag een verkeerscontrole gehouden waarbij 75 autos gecontroleerd werden. Er werden twee bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Valkenswaard: Zwaar mishandelde schapen aangetroffen In een weiland aan t Heike zijn maandagochtend rond 9.15 uur twee dode schapen aangetroffen. De beide zwangere dieren hadden schotwonden opgelopen en hadden een behoorlijke snijwond bij hun buik. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van de schapen.

Valkenswaard: Inbraak in schuur
Uit een schuur behorende bij een in aanbouw zijnde woning aan de Merendreef zijn afgelopen weekend twee motoren, een gele Suzuki Beach en een gele Suzuki 125 CC gestolen. Ook werden uit de schuur een compressor, een fiets, twee kettingzagen en een lasapparaat weggenomen. De dader kwam binnen door de toegangsdeur open te breken.

Veldhoven: Schennispleger aangehouden
In het bos aan de Moormanlaan is maandag rond 16.15 uur een 33-jarige man uit het Belgische Lommel aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding schennis gepleegd hebben tegenover een 59-jarige vrouw uit Knegsel die voorbij het bos fietste. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in woning
In een woning aan de Eeuwsel is tussen zondagavond 21.30 uur en maandagochtend 8.30 uur ingebroken. Uit het pand werden een brillenkoker met bril en een portefeuille met ongeveer 135 Euro, een rijbewijs en diverse pasjes weggenomen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader binnen is gekomen.