Ministerie van Justitie


http://www.justitie.nl

MINJUS: Overleg minister Nawijn met lom samenwerkingsverbanden

Maud Bredero
070 370 6698

4296
18.03.03

OVERLEG MINISTER NAWIJN MET LOM SAMENWERKINGS- VERBANDEN

Minister Nawijn voor Vreemdelingenzaken en Integratie heeft gisteren overleg gevoerd met het Landelijk Overleg Minderheden (LOM). Beide partijen vinden dat de gevolgen van een eventueel internationaal conflict de sociale vrede en het samenleven van burgers van uiteenlopende afkomst in ons land niet mogen verstoren. Dit is besloten in het zogeheten LOM-overleg, waar ook de kwestie Irak aan de orde is geweest.

Minister Nawijn en de vertegenwoordigers van de LOM-organisaties hebben in dit overleg over en weer hun zorg geuit over de gevolgen van een mogelijke oorlog in Irak op de verhoudingen tussen verschillende etnische groepen in ons land.
Elke burger en organisatie mag op vreedzame wijze zijn standpunt kenbaar mag maken over een mogelijke aanval op Irak, maar te allen tijde moeten de burgers in ons land met wederzijds respect kunnen samenleven en samenwerken. Overheid en LOM samenwerkingsverbanden zullen zich inzetten voor een vreedzame samenleving en doen een beroep op een ieder in ons land hieraan een bijdrage te leveren. Burgerschap in ons land brengt met zich mee dat alle burgers van welke afkomst dan ook zorgdragen en verantwoordelijkheid nemen voor het in harmonie met elkaar samen leven.
In bijzondere tijden als deze is een open dialoog over verschillen in zienswijzen en politieke opvattingen meer dan ooit geboden. De Nederlandse regering zal al hetgeen doen wat in haar vermogen ligt om burgers te beschermen. Dit geldt ook voor het bezoek aan gebedsgebouwen.


---

18 mrt 03 09:32