Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politie Noord- en Oost-Gelderland District Ijsselstreek

18 maart 2003

Brand in veevoederfabriek

Lochem - Op dinsdag 18 maart kreeg de brandweer melding van een grote brand in een veevoederfabriek aan de Kwinkweerd in Lochem. De brandweer rukte met groot materieel uit, waaronder een viertal tankautospuiten en 2 hoogwerkers uit Zuthpen en Deventer. Totaal werden zo'n 50 brandweermensen ingezet.

De brand woedde in een veevoederverwerkingsgedeelte van de fabriek. De vrees bestond dat de brand via het afzuigsysteem over zou slaan naar de silo's. Door het in werking treden van de sprinklerinstallatie en de goede inzet van de brandweer werd dit voorkomen. Daardoor was de brand vrij snel onder controle.

Over een deel van het industrieterrein en een gedeelte van Lochem was een hinderlijke stank waarneembaar, die als gevolg van de mist neersloeg. Uit metingen is gebleken dat er geen stoffen zijn vrijgekomen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Rond 08.15 uur kon de brandweer weer afschalen en bleven enkele brandweereenheden ter plaatse voor nabluswerkzaamheden.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De hoogte van het schadebedrag is nog niet bekend. De oorzaak is nog niet precies bekend, maar de brandweer sluit niet uit dat het warmlopen van een machine-onderdeel de oorzaak was.

Einde persbericht Brandt Keegstra 055 - 548 60 54