Politie Gelderland-Midden

Lunteren, mannen bekennen mishandelingen en diefstal Publicatiedatum: 18-03-2003

Twee mannen van 19 en 20 jaar uit de gemeente Barneveld hebben gisteren tegenover de politie bekend begin maart twee mannen uit Veenendaal en Ede te hebben mishandeld en de auto van de Veenendaler te hebben gestolen. De slachtoffers, een 23-jarige man uit Veenendaal en een 19-jarige man uit Ede deden aangifte nadat zij zondagnacht 2 maart op de Barneveldseweg in Lunteren waren mishandeld door twee mannen. Kort na de mishandeling werd de auto van de Veenendaler door een van hen meegenomen. Aanleiding tot de mishandeling zou een eerder conflict zijn geweest tussen de Veenendaler en de 20-jarige verdachte. Beide slachtoffers moesten zich onder doktersbehandeling stellen. De auto van de Veenendaler werd later die nacht beschadigd teruggevonden op de Blankespoorsedijk in Lunteren nadat de auto kennelijk tegen een boom was gereden en door een van de verdachten was achtergelaten. Uit het politieonderzoek kwam de 20-jarige verdachte naar voren, die maandagochtend door de politie werd aangehouden. De 19-jarige medeverdachte meldde zich in de loop van maandagochtend bij de politie en werd eveneens aangehouden. Beiden hebben hun aandeel bekend. Tegen beide verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens ondermeer poging tot zware mishandeling, openlijke geweldpleging, diefstal met geweld en het verlaten van de plaats van een ongeval. Ook zal een schaderegeling worden getroffen omdat de auto van de Veenendaler door een van de verdachten was vernield.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, 3 gewonden bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 18-03-2003

Bij een verkeersongeval op de kruising van de Proosdijerveldweg met de Rijksweg N224 zijn maandagavond drie gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde rond negen uur toen een bestelauto, bestuurd door een 38-jarige Arnhemmer, op de Rijksweg N224 werd aangereden door een 64-jarige automobilist, die vanaf de Proosdijerveldweg de kruising op was gereden. Bij de aanrijding raakten de bestuurder en een 43-jarige inzittende van de bestelauto gewond. De bestuurder van de personenauto werd uit zijn auto geslingerd en raakte eveneens gewond. Alle drie de gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van hun verwondingen is nog niets bekend. Volgens getuigen zou de personenauto het rode verkeerslicht hebben genegeerd. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, autodiefstallen mislukt
Publicatiedatum: 18-03-2003

Bij de politie in Nijkerk hebben zich gisteren twee gedupeerden gemeld voor aangifte in verband met poging tot diefstal van hun auto's. In de nacht van zondag op maandag probeerden onbekenden een rode Opel Kadett te stelen vanaf de Langestraat in Nijkerk. De dieven moesten de auto echter achterlaten: de accu bleek leeg. In de nacht van zaterdag op zondag hadden dieven op de Beatrixhof geprobeerd een Opel Corsa te ontvreemden. Beide portiersloten werden vernield maar de dieven slaagden er om onbekende reden niet in om de auto mee te nemen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---