BMG NEDERLAND

Enorme verkoop singles van Jamai verwacht

Morgen, dinsdag 18 maart, ligt de eerste single van Idols-winnaar Jamai in de winkel. Van het catchy liedje Step Right Up zijn 185.000 exemplaren uitgeleverd aan de Nederlandse handel, die vanaf morgen aan de enorme vraag naar de single zal trachten te voldoen. Een uitlevering in dergelijke hoeveelheden is in Nederland uniek.

Met het ongelooflijke aantal van 185.000 singles behaalt Jamai in één klap drie keer platina. Ter vergelijking: van Lopen Op Het Water van Marco Borsato & Sita en zelfs van Elton Johns Candle In The Wind gingen bij uitlevering zon 125.000 singles naar de winkels, destijds het hoogst behaalde aantal ooit.

Jamai werd vorige week zaterdag winnaar van Idols 2003. Hij won daarbij van Jim, de andere kandidaat die in de finale stond. Gekeken naar het enorme succes van de winnaar van Idols in Engeland met zijn eerste single, valt te verwachten dat er uiteindelijk zelfs nog veel meer exemplaren van Step Right Up verkocht zullen worden dan de nu uitgeleverde 185.000. De single is vanaf morgen overal in Nederland verkrijgbaar.