Gemeente Zoetermeer

Pluimvee stadsboerderijen uit voorzorg naar binnen

Donderdag 13 maart jl. heeft minister Veerman van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij bepaald dat uit voorzorg al het pluimvee bij gemeentelijke stadsboerderijen binnen dient te worden gehuisvest. Behalve voor pluimvee geldt overigens ook voor broedeieren en mest een vervoersverbod.

Bij de gemeentelijke stadsboerderijen De Balijhoeve en Het Buitenbeest zijn alle kippen, eenden, kalkoenen en de pauw dan ook naar binnen gehaald. De dieren zijn o.a. gehuisvest in de binnenren. De komende tijd is extra ruimte voor hen ingeruimd. Het gaat in totaal om 45 kippen, 25 eenden, 7 kalkoenen en 1 pauw. Het is niet duidelijk voor hoelang de maatregel zal gelden.

Bezoekers van de stadsboerderijen blijven zoals gewoonlijk van harte welkom. Beide boerderijen zijn dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur.

Informatie
Het ministerie van LNV heeft een telefoonnummer bekend gemaakt voor algemene informatie over de Klassieke Vogelpest, telefoon 0800223 3322. Ook is informatie te verkrijgen via de website van het ministerie: www.minlnv.nl en op Teletekst, pagina 461 (LTO) en 462/463 (LNV)

Laatste wijziging: 18-03-2003