Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.55 uur

Winkeldief loopt breuk op

VEENENDAAL Op maandag 17 maart werd een winkeldief op heterdaad betrapt en brak bij de aanhouding zijn enkel.

Rond 12.10 uur werd een 22-jarige man uit Veenendaal door het personeel van een winkel aan de Kerkewijk betrapt op de diefstal van twee blikjes frisdrank. Toen de man daarop door hen werd staande gehouden, rukte hij zich los en probeerde de winkel te verlaten. Hij werd weer door enkele personeelsleden beetgepakt en kwam ten val. Daarbij liep hij een pijnlijke enkel op.

De verdachte werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek ook nog een pakje met broodbeleg onder zijn jas te hebben. Hij bekende de blikjes en het broodbeleg te hebben willen stelen. Omdat hij veel last hield van zijn enkel, werd de komst van een ambulance verzocht. Het personeel van de ambulance vermoedde gescheurde enkelbanden of een gebroken enkel en de man werd voor onderzoek naar het ziekenhuis in Ede gebracht. Daar bleek dat zijn enkel was gebroken. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Voor de diefstal kreeg de Veenendaler een boete van 115,-. Hij verklaarde nu teveel pijn te hebben , maar één van de komende dagen aangifte tegen het winkelpersoneel te komen doen.