Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-03-2003 Persberichten district Rijn en Venen, 09.45 uur

Verkeerscontroles

HARMELEN/WOERDEN- Op de Leidsestraatweg, Onder de boompje en Geestdorp werd er gecontroleerd op de gordeldraagplicht. In totaal kregen 4 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet om hadden. 3 automobilisten kregen een bekeuring voor het niet hebben van een juiste kentekenplaat, negeren van de juiste rijrichting en het niet handenvrij bellen tijdens het autorijden.

KAMERIK- Op de Van Teijlingenweg werd van 10.50 tot 11.10 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal kregen 5 automobilisten een bekeuring omdat ze te hard langs de controlepost reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 waar 50 is toegestaan.

WOERDEN- Op de Wulverhorstbaan werd van 11.20 tot 12.10 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal kregen 10 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.

Reclamebord dieven aangehouden

WOERDEN- Op maandagavond werden twee mannen aangehouden na een diefstal. Omstreeks 23.00 uur zagen surveillerende agenten twee mannen een groot reclamebord wegpakte en in een auto legde welke stond geparkeerd aan het Wulverhorstpad. Agenten spraken de mannen aan. Ze vertelden dat ze het bord hadden meegenomen voor een vriend welke jarig was. De mannen, in de leeftijd van 22-jaar afkomstig uit Woerden en Linschoten, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

MIJDRECHT- Op maandagochtend werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 10.25 uur wilde een 68-jarige man uit Haarlem met een aantal niet afgerekende goederen de winkel verlaten aan de Bozenhove. Winkelpersoneel zag dit en hield de man tegen en waarschuwde de politie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na het in ontvangst nemen van een bekeuring van 115 euro kon de man het bureau weer verlaten.

Van de weg

NIEUWERSLUIS- Op maandagochtend reed een graafmachine van de weg. Niemand raakte gewond. Omstreeks 06.50 uur reed een 38-jarige bestuurder van een graafmachine over de Rijksstraatweg. De man uit Nieuwersluis raakte met zijn wielen de berm, had geen controle meer over zijn voertuig en reed van de weg af en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond bij deze aanrijding.