CINOP
http://www.cinop.nl

Nieuwe Website voor beroepsonderwijs & bedrijfopleiders

CINOP opent adviessite voor beroepsonderwijs en beroepsopleidingen.

WWW.CINOP.NL Dat is het nieuwe webadres van het centrum voor innovatie van opleidingen (CINOP). In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen huisvest CINOP het expertisecentrum voor het Nederlandse beroepsonderwijs. Naast een aantal publieke functies, heeft het centrum ook drie adviesunits voor clienten die leren en opleiden binnen hun branche, bedrijf, school of overheidsinstelling willen moderniseren.

Deze herstructurering van het 220 werknemers tellende bureau, in een expertisecentrum en drie adviesunits, maakt een nieuwe indeling van de diensten en een aangepast website noodzakelijk. Onder de koepel van CINOP vindt u diverse websites en databanken van grotere projecten en onderzoeken in het beroepsonderwijsveld.

U treft op de website ook verwijzingen aan naar de publiekscampagnes waarbij de kennis en ervaring van CINOP wordt ingeschakeld: de Alfabetiseringscampagne, Mannen in de Hoofdrol, de Week van het leren, Inburgeringscusussen voor nieuwkomers.
Tenslotte vindt u er publicaties, bijvoorbeeld over de grote onderzoeken t.b.v. onderwijs, waaronder het jaarlijkse onderzoek onder 6000 leerlingen en 2000 werknemers naar de veiligheid op mbo-scholen. CINOP voert ook onderzoek uit naar de wachtlijsten in de NT2-cursussen(Nederlands als tweede taal).

De website wordt gecompleteerd door nieuws en agenda uit het veld van het beoepsonderwijs en de hrd-wereld. CINOP bedient met deze informatie het management van enkele grote bedrijven, ROCs, brancheorganisaties, p&o-managers, topambtenaren en ministers.