Politie Gelderland-Midden

Wageningen, jeugdige winkeldief (12) in de kraag gevat Publicatiedatum: 18-03-2003

De politie heeft maandag een 12-jarige winkeldief uit Wageningen in de kraag gevat nadat hij door winkelpersoneel was betrapt bij het stelen van snoepgoed vanuit een supermarkt aan het Plantsoen in Wageningen. De jongen had rond vijf uur een zak chips onder zijn jas gestopt en wilde zonder betalen de zaak verlaten. Winkelpersoneel greep in en droeg de jongen over aan de politie. De jongen werd later door de agenten thuisgebracht. De jongen zal worden voorgedragen voor het STOP-project, onderdeel van bureau HALT. Via een cursus in spelvorm worden jongeren tot 12 jaar, die zich hebben schuldig gemaakt aan relatief kleine vergrijpen, bewuster gemaakt van hun daden. Een nog onbekende winkeldief wist maandagmiddag zonder buit weg te komen vanuit een winkel aan de Hoogstraat in Wageningen. De man had cosmetica ontvreemd en wilde met de buit de zaak uitlopen. Daarbij trad een alarm in werking, waarna winkelpersoneel ingreep. De man gaf weliswaar de buit af maar wist op de fiets te ontsnappen onder achterlating van zijn jas.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen-Bennekom, inbraken
Publicatiedatum: 18-03-2003

Bij een inbraak in een gebouw van een onderwijsinstelling aan het Dreijenplein in Wageningen hebben onbekenden in de nacht van zondag op maandag een computer met toebehoren en een beeldscherm ontvreemd. De dieven wisten binnen te komen na vernieling van een tweetal ruiten van twee lokalen. Vanuit een lokaal wist men de apparatuur buit te maken, in een naastgelegen lokaal liet men de apparatuur staan, vermoedelijk zijn de daders in hun werk gestoord.
Vanuit een schoolgebouw aan de Commandeursweg in Bennekom werd het afgelopen weekend een radio ontvreemd. De daders gooiden een ruit in, waarna men via de ontstane opening de radio kon wegnemen. Begin maart werd op soortgelijke wijze uit het gebouw geluidsapparatuur ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in naar beide inbraken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---