Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 18 maart 2003

Dagelijkse berichten regio Groningen

Wildervank: zware schade bij frontale botsing
Bij een frontale botsing op de Dalweg bij Wildervank is maandagmorgen de auto van een 27-jarige inwoonster van Veendam total loss geraakt. Betrokkene werd in de bocht van de weg in de flank aangereden door een tegemoetkomende automobilist, een 49-jarige inwoner van Kiel Windeweer. Laatstgenoemde die vanuit de richting van de N33 kwam, lette even niet goed op, waardoor hij op de linkerzijde van de rijbaan terechtkwam. Ook zijn auto liep flinke schade op. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stadskanaal: dure zelfbouwaanhanger
Een zelfbouwaanhanger is maandagmiddag twee 45-jarige inwoners van Musselkanaal duur komen te staan. Het tweetal werd met de aanhanger achter een personenauto door de politie gecontroleerd op de Unikenstraat bij Stadskanaal. De aanhanger was niet voorzien van een kentekenplaat. Het bleek om een zelfbouwaanhanger te gaan. De beremming voldeed echter niet aan de eisen. Tevens was de losbreekinrichting niet geheel in orde. De 45-jarige chauffeur kreeg te horen dat hij een bekeuring kreeg. Daarbij gaf hij een valse naam op. Hij gaf meteen toe dat hij dat bewust had gedaan omdat hij geen rijbewijs bezat. Zijn passagier had wel een rijbewijs, maar had een paar pilsjes gedronken. Bij de blaastest bleek dat hij niet over de streep zat. Het tweetal werd geadviseerd de aanhanger af te koppelen en deze op een andere wijze te vervoeren. Ze konden dan in de auto verder rijden met de chauffeur die wel een rijbewijs had. Even later echter bleken ze de aanhanger wel weer achter de auto te hebben gekoppeld. Ze werden weer aan de kan gezet, waarbij nu de ander een bekeuring kreeg voor de ondeugdelijke aanhanger.

Veendam: ernstige schade bij botsing
Bij een botsing tussen een bestelauto en een personenauto op de Lloydsweg in Veendam is maandagmiddag ernstige schade ontstaan. Beide autos waren zo zwaar beschadigd dat het kenteken deel I werd ingevorderd. Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de personenauto, een 33-jarige inwoner van Muntendam, ter plaatse linksaf wilde slaan de inrit van een bouwonderneming in, en daardoor afremde. Dit werd te laat opgemerkt door de achteropkomende bestuurder van de bestelauto, een 45-jarige inwoner van Winschoten, die vervolgens achter op de personenauto reed. Hij liep hierbij nekklachten op. Ambulancepersoneel behandelde hem daarvoor ter plaatse. De autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Verkeerszaken
In Stadskanaal en omgeving zijn maandag diverse gordelcontroles geweest. Van de bijna 400 gecontroleerde voertuigen bleek in 16 gevallen dat de bestuurder of de passagier geen gordel droeg. Zij kregen hiervoor een bekeuring. Tevens werd nog een automobilist bekeurd voor het mobiel telefoneren in de auto. Een 43-jarige automobilist uit Kornhorn is maandagnacht op de A7 bij Marum bekeurd voor het rijden onder invloed . Hij bleek 1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens is het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige automobilist uit Sellingen. Hij werd in Stadskanaal op de Unikenstraat betrapt bij het rijden met een veel te hoge snelheid. Hij reed 101 waar maximaal 50 km/u was toegestaan. Andere controles op de Unikenstraat in Stadskanaal leverden ruim 31 snelheidsovertredingen op. In totaal werden ruim 600 voertuigen gecontroleerd.

stad komt zo

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)