Ingezonden persbericht

Alcatel tekent contract met T-Mobile voor haar vaste infrastructuur

Alcatel verbindt de GSM / GPRS locaties van T-Mobile

Alcatel, wereldwijd marktleider in optische netwerken, heeft vandaag aangekondigd dat het een exclusief, turnkey contract heeft getekend met T-Mobile voor de aanleg van een vaste optische infrastructuur in Nederland, op basis van Alcatel's DWDM en SDH technologie. Deze nieuwe infrastructuur verbindt de GSM / GPRS locaties van het mobiele netwerk van T-Mobile en voorziet T-Mobile van extra flexibiliteit en efficiëntie in haar netwerk. Hierdoor is T-Mobile in staat de gebruikskosten van haar mobiele netwerk te verlagen.

T-Mobile is één van de toonaangevende mobiele operators in Nederland, volledig eigendom van T-Mobile International (Deutsche Telekom) en onderdeel van de wereldwijde Deutsche Telekom organisatie.

Als onderdeel van dit contract zal Alcatel het geavanceerde Alcatel 1696 Metro Span DWDM systeem leveren, alsmede haar Optical Multi-Service Nodes (OMSN), welke uitgerust kunnen worden voor ondersteuning van puur dataverkeer. Dit stelt T-Mobile in staat haar netwerkcapaciteit verder uit te breiden. De Alcatel 1696 Metro Span is het hart van Alcatel's metro-oplossingen en is gericht op het vervullen van de behoefte aan regionale en zakelijke transmissieoplossingen. Het systeem biedt een optimale flexibiliteit voor toepassing in een grote verscheidenheid van netwerken. Alcatel's Optical Multi-Service Nodes zijn ontwikkeld voor toepassing in zowel metro- als core-netwerken en bieden toekomstgerichte SDH-functionaliteiten. De inzet van OMSN's biedt operators van optische transportnetwerken een optimale balans tussen traditionele diensten en mogelijke nieuwe diensten. Alcatel's vooruitstrevende netwerk management oplossingen garanderen bovendien veilige, betrouwbare en kostenbesparende routerings- en beheersmogelijkheden.

"We zijn verheugd dat we T-Mobile kunnen ondersteunen in hun streven naar een hogere efficiëntie. Met dit contract versterkt Alcatel haar relatie met Deutsche Telekom in het algemeen en met T-Mobile in het bijzonder," zegt Jean-Marie Vansteenkiste, president van Alcatel Optical Networks. "Dit contract onderstreept nogmaals de leidende positie die Alcatel wereldwijd inneemt op gebied van optische netwerken."

Het volledige persbericht vindt u in bijgaand documenten (Nederlands en Engels).

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Eva Fodor
T. 070 - 3079 815
E. eva.fodor@alcatel.nl