Gemeente Vlieland

Woonplan
Burgemeester en wethouders delen mee dat de raad van de gemeente Vlieland in zijn vergadering van 24 februari 2003 het Woonplan Vlieland heeft vastgesteld.
In het Woonplan wordt o.a. aangegeven aan welke woningen vooral behoefte is en waar deze woningen in de eerste jaren eventueel kunnen worden gebouwd.
Tot 2010 wordt vooral de nadruk gelegd op het benutten van inbreidlokaties binnen de gemeente.
Volgens het Woonplan is er in de komende jaren een behoefte aan 46 woningen.

Het Woonplan is gezonden aan Gedeputeerde Staten van Fryslân ter goedkeuring en met het verzoek het woningcontingent voor de gemeente Vlieland overeenkomstig het Woonplan te bepalen op 46 woningen tot en met 2010.
Omdat tegen het Woonplan geen zienswijzen zijn ingebracht kunnen alleen degenen die redelijkerwijs kunnen aantonen niet in de gelegenheid te zijn geweest zienswijzen tegen het Woonplan in te dienen bedenkingen inbrengen bij het college van Gedeputeerde Staten. Het Woonplan ligt vanaf maandag 17 maart 2003 voor vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ordening van de gemeente Vlieland. Inlichtingen over het Woonplan kunt u verkrijgen bij mevrouw B.Verheij (tel. 0562-452719).

burgemeesters en wethouders van Vlieland

Vergunningen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij een bouwvergunning in combinatie met een milieuvergunning hebben verleend aan:

- Vereniging Hendrick de Keyser, voor het verbouwen en restaureren van het oude raadhuis op het perceel Dorpsstraat 148.

Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij een bouwvergunning hebben verleend aan:

- R.A.J. Sjerp, voor het uitbreiden van een zomerwoning d.m.v. een kap op het perceel Vliepark 19.

Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van deze publicatie bij
burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen (postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland). Informatie kunt u desgewenst verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening.

Oost-Vlieland, 15 maart 2003
Burgemeester en wethouders van Vlieland
R.D. Van der Mark, burgemeester
Mr. B.P. Oosthoek, secretaris

Ingekomen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingekomen:
reguliere bouwvergunning:

- C.A. Rensen, voor het uitbreiden van de woning op het perceel Willem de Vlaminghweg 1 (ingekomen 6 maart 2003).
reguliere bouwvergunning 1e fase:

- A. van Aarsten-Bruin, voor het renoveren en intern verbouwen van een woning op het perceel Dorpsstraat 21 (ingekomen 10 maart 2003).

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis.

Toepassen artikel 15 en 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland kunnen een vrijstelling met toepassing van de artikelen 15 en 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening verlenen voor het vergroten van de brandweergarage Willem de Vlaminghweg 43 te Vlieland. Vrijstelling ex artikel 15 WRO is noodzakelijk voor de dakhelling; Vrijstelling ex artikel 19 lid 3 WRO is noodzakelijk voor de goothoogte.

Alvorens een besluit omtrent de vrijstelling zal worden genomen, kunnen er door belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Daartoe ligt de aanvraag van 17 maart 2003 tot 14 april 2003 ter visie bij de afdeling RO/BWT in het gemeentehuis. De zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. De aanvraag kan gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op de afdeling Ruimtelijke Ordening worden ingezien.

Telefonisch kunnen inlichtingen worden gevraagd bij mevrouw B.Verheij, tel. 0562-452719.

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Elk jaar wordt in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld.
Baarmoederhalskanker komt voor bij vrouwen van alle leeftijden, maar het meest bij vrouwen van 30 t/m 60 jaar. Daarom wordt voor vrouwen van deze leeftijdsgroep het bevolkingsonderzoek georganiseerd.

Wie worden uitgenodigd?
Alle vrouwen van 30 t/m 60 jaar ontvangen eenmaal in de vijf jaar een uitnodiging van GGD Fryslân voor deelname aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Dit onderzoek is van belang om baarmoederhalskanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Vroege ontdekking vergroot de kans op genezing aanzienlijk. Vrouwen bij wie een beginnende afwijking wordt gevonden hebben meestal geen klachten.

Onderzoek
Het onderzoek gebeurt door middel van het zogenaamde uitstrijkje. Dit wordt gemaakt door uw huisarts of de assistente. Het uitstrijkje wordt in een laboratorium onder de microscoop onderzocht. Het laboratorium stuurt de uitslag naar uw huisarts. Die zorgt ervoor dat u op de afgesproken wijze de uitslag te horen krijgt.
De uitslag van het uitstrijkje is een momentopname. Het is geen garantie dat alles tot het volgende uitstrijkje in orde zal blijven. Ga daarom altijd naar uw huisarts als u tussendoor klachten krijgt. Het laten maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is voor alle uitgenodigde vrouwen gratis. De komende weken (half maart t/m half april 2003) krijgen vrouwen geboren in 1953 een brief van GGD Fryslân, waarin zij worden uitgenodigd mee te doen aan het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker.
Ontvangt u deze maand geen uitnodiging, dan kunt u contact opnemen met onderstaand telefoonnummer.
In de afgelopen maanden (januari/februari) hebben vrouwen geboren in 1948 en 1968 een brief ontvangen om deel te nemen. Heeft u daar nog geen gehoor aan gegeven, dan kunt u alsnog naar uw huisarts gaan om een uitstrijkje te laten maken in het kader van het bevolkingsonderzoek.
Neemt u dan wel de uitnodigingsbrief mee. Als u deze brief niet meer heeft, kunt u contact opnemen met onderstaand telefoonnummer.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de informatielijn bevolkingsonderzoek van GGD Fryslân: 058-2334364 (werkdagen van 9.00
-10.00 uur)
Zie ook de website van GGD Fryslân: www.ggdfryslan.nl