Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Vrouwencentrum Osdorp

Het is alweer enige tijd geleden dat een aantal vrouwen uit Osdorp het stadsdeel liet weten dat zij behoefte hebben aan een plek waar zij met vrouwen onder elkaar kunnen zijn, om aan activiteiten deel te nemen of die te organiseren. Zo kunnen er taal- en conversatielessen worden gegeven, gymlessen, beroepsoriëntatie en voorlichting over gezondheid.

Vrijwilligers nodig
Als de Stadsdeelraad instemt met de plannen is het de bedoeling dat er snel een coördinator start die samen met de vrouwen het programma opzet. Ideeën zijn er in ieder geval genoeg. Ook zijn er gastvrouwen nodig die ondersteunen bij het reilen en zeilen in het centrum. Veel hangt af van de inzet van vrijwilligers.

Na de zomer
Het duurt nog een aantal jaar voordat het vrouwencentrum een definitief onderkomen krijgt. Tot die tijd is er een tijdelijke locatie gevonden aan de Pieter Calandlaan. Als alles volgens plan verloopt, kan het vrouwencentrum na de zomer haar deuren openen. We houden u op de hoogte.

Hebt u vragen of wilt u zich inzetten voor het vrouwencentrum? Neem dan contact op met Ineke van Hooren, projectleider Vrouwencentrum Osdorp, telefoon: 020 518 08 93.