Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.30 uur

Mogelijke heler aangehouden

BILTHOVEN- Op maandagavond werd een man aangehouden voor het vermoedelijk helen van een auto.

Omstreeks 19.30 uur zagen agenten een gestolen auto staan op de Soestdijkseweg zuid. De agenten voelden dat de motor nog warm was en hadden het vermoeden dat mogelijke inzittenden nog in de buurt waren. De agenten besloten de auto op afstand in de gaten te houden. Op een gegeven moment kwam een motorfiets aanrijden met hierop twee personen. Een bijrijder stapte vervolgens af en liep naar de auto. Op dat moment rende de agenten naar de 18-jarige man uit Bilthoven toe en hij werd aangehouden.

De bestuurder van de motorfiets wist te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontroles

DE BILT- Maandagavond controleerde de politie op de Universiteitsweg tussen 21.00 en 22.00 uur op snelheid. IN totaal zijn er 522 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hebben er 26 een boete ontvangen. De hoogst gemeten snelheid was 127 km/u, terwijl hier 80 km/u is toegestaan.

DE BILT- Op maandag is er een verkeerscontrole gehouden op de Utrechtseweg. Tussen 15.15 en 17.45 uur werd er gelet op snelheid. Totaal zijn er 900 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 106 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 130 km/u, terwijl hier 80 km/u is toegestaan.

ZEIST Maandag aan het eind van de middag controleerde de politie op de Woudenbergseweg tussen 15.30 en 17.30 uur op snelheid. Er zijn er 1330 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hebben er 65 een bekeuring ontvangen. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u, terwijl hier 80 km/u is toegestaan.

GROENEKAN- De politie heeft maandagavond gecontroleerd op de Voordorpsedijk. Omstreeks 17.00 hebben ze gelet of de geslotenverklaring werd gehandhaafd. In totaal waren er 16 mensen die zich er niet aan hielden. Zij hebben een bekeuring ontvangen.

Op heterdaad betrapt

BILTHOVEN- Maandagavond kreeg de politie een melding binnen dat er een inbraak gaande was. Het betrof een bedrijf aan de Rembrandtlaan, waar omstreeks 20.00 uur 2 mannen probeerden in te breken. De beveiliging van het bedrijf had 2 mannen gezien die een deur probeerden te forceren. Tevens had hij gezien dat de mannen verschillende keren heen en weer liepen tussen het bedrijf en hun auto. De beveiliging heeft de politie gewaarschuwd.

De politie heeft met dienstvoertuigen de buurt afgesloten. De personenauto waar de verdachten in reden werd later leeg aangetroffen op de Prunuslaan. De auto is in beslag genomen en veilig gesteld voor sporenonderzoek. De wijk werd verder afgezocht naar de verdachten, maar helaas werden ze niet meer aangetroffen.

Winkeldief

ZEIST- Op maandag werden 2 meisjes aangehouden na een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.00 uur werden twee 15- jarige meisjes, beide uit Zeist aangehouden in een winkel aan de 1e Hogeweg. De meisjes wilde de winkel verlaten zonder enkele goederen af te rekenen en een beveiligingsbeambte van de winkel zag dit. De goederen bestonden uit opplaknagels. De meisjes werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor konden zij met een nog onbekende boete weer naar huis.