Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 18-03-2003
Persberichten dinsdagochtend 18 maart 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag

div class=Section1>

Auto te water
NIEUW WEERDINGE Maandagmiddag tegen 16.00 uur reed een 32-jarige man uit deze plaats met zijn auto over het Derde Kruisdiep. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en kwam op de kop in het water terecht. Samen met twee inzittenden kon hij de auto verlaten en op het droge komen. De auto bleek niet verzekerd en de bestuurder heeft geen rijbewijs.

Ongeval met letsel
SCHOONOORD Maandagavond omstreeks 19.30 uur reed een 71-jarige automobilist over de Slenerweg. Voor hem reed een onverlicht landbouwvoertuig waar hij achterop botste. Een bij hem inzittende vrouw, gegevens niet bekend, raakte bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Met onbekend letsel is ze overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Telefoon uit auto gestolen
ASSEN Maandagavond even na 19.00 uur is een GSM gestolen uit een auto die geparkeerd stond in de Molenstraat. Een zijruit werd vernield. Een 51-jarige vrouw uit Assen meldde de diefstal.

Inbraak winkel
HOOGEVEEN Maandagnacht rond 3.00 uur is ingebroken in een winkel in de Grote Kerkstraat. De inbreker forceerde de voordeur en nam de lade uit de kassa mee. Daar zat een bedrag aan kleingeld in. De 32-jarige eigenaar deed aangifte.

Aanhouding na huiselijk geweld
OOSTERHESSELEN Maandagavond is in Oosterhesselen een 68-jarige man in zijn woning mishandeld. Hij heeft daarbij verwondingen aan zijn hoofd opgelopen en is overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De dader, zijn 40-jarige zoon, werd enige tijd later aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. De oorzaak ligt in de relationele sfeer.