AutoRai

18-3-2003

Succes Mitsubishi Space Star duurt voort

Bij NedCar in Born is de 200.000-ste Mitsubishi Space Star geproduceerd. Dit succesvolle model is sinds 1998 in productie bij de Nederlandse autofabriek.

Naast de Space Star bouwt NedCar tevens de Mitsubishi Carisma en de Volvo S/V40. De Space Star die op 10 maart als nummer 200.000 de fabriek verliet is een 1.6 Shogun.

NedCar is in 1991 opgericht als joint venture van Mitsubishi Motors Corporation, Volvo Car Corporation en de Nederlandse Overheid. Sinds 2001 is de fabriek volledig in handen van Mitsubishi Motors Corporation. Voor de van origine Japanse autofabrikant neemt NedCar een steeds belangrijkere plaats in. De fabriek waar nu nog Mitsubishis belangrijkste modellen, voor de Europese markt, worden gebouwd, Space Star en Carisma, start volgend jaar immers de productie van de New Compact Car. Dit wordt een compacte Mitsubishi die eerst als vijfdeurs en later ook als driedeurs op de markt zal komen.

Om de geboorte van de 200.000-ste Space Star extra luister bij te zetten, organiseerde NedCar een gezellige ceremonie. Onder luid gejuich en applaus van enkele honderden medewerkers verwelkomde NedCar President Günter Butschek dit jubileummodel. Zowel zijn collegas in de fabriek als een kleine groep genodigden hoorden de heer Butschek vertellen dat de Space Star voor NedCar een belangrijk model is. De Space Star is een model om trots op te zijn. Daarbij moeten we vooral in ogenschouw nemen dat de auto een grote groep zeer trouwe berijders kent. De kwaliteit van deze Mitsubishi en de wijze waarop deze gebouwd wordt is maatgevend in de auto-industrie, aldus Butschek.

Namens de Nederlandse Mitsubishi-distributeur, Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V., bedankte Algemeen Directeur Martin van Vugt de NedCar-medewerkers voor hun inzet: Van de 200.000 Space Stars die u heeft gebouwd, rijdt meer dan tien procent rond in Nederland. Daarbij heeft onlangs de politie na een uitvoerige selectie ervoor gekozen om ons merk Mitsubishi en in het bijzonder de Space Star op te nemen in haar bestand van mogelijke dienstautos. Inmiddels rijden er bij de politie overigens al zon 250 Space Stars. Een mooier compliment voor het vakwerk dat u hier aflevert kunt u niet krijgen. De kwaliteit van de Space Star en de daaraan gekoppelde lage onderhoudskosten zijn immers een direct resultaat van uw werkwijze. Namens de gehele Nederlandse Mitsubishi-organisatie dank ik u dan ook heel hartelijk voor de passie waarmee u deze autos bouwt.

De Mitsubishi Space Star wordt naar meer dan 38 landen geëxporteerd waaronder Japan. Van de tot nu toe gebouwde 20.000 Space Stars rijdt het grootste deel rond in Duitsland (27 procent), Italië (16 procent) en in Nederland (11 procent).