AutoRai

18-3-2003

Ssang Yong: nu 3500 kilo schoon aan de haak

Vanaf maart 2003 mogen alle SsangYong-modellen een aanhanger met een maximaal geremd gewicht van 3.500 kg trekken. Hiermee is SsangYong het enige merk op de Nederlandse markt dat deze typegoedkeuring voor zijn gehele modellengamma heeft verkregen.

De SsangYong Rexton en een aantal benzine-uitvoeringen van de Musso en de Korando konden al geremde aanhangers met een gewicht van 3.500 kg trekken, maar nu hebben alle uitvoeringen deze typegoedkeuring gekregen. In de praktijk betekent dit dat onder andere paarden- en watersportliefhebbers en bezitters van een grote caravan bij SsangYong de zekerheid hebben dat elk model is goedgekeurd voor het trekken van een aanhanger met een maximaal geremd gewicht van 3.500 kg.

De sterk groeiende doelgroep van SsangYong kiest de auto ondermeer vanwege zijn functionaliteit en trekkracht. Wat betreft de eigenschappen in het onverharde terrein en op de weg staan de modellen van SsangYong al op eenzame hoogte, het onderscheidend vermogen qua trekkracht vormt nu een extra argument bij de keuze voor een SsangYong. Zowel in de klasse van de SsangYong Korando als van de Musso hebben vrijwel alle concurrenten immers een lager toegestaan trekgewicht.

Sterke combinatie
SsangYong staat voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en pure kracht. Andere pluspunten zijn de onverwoestbare motoren, gebouwd onder licentie van Mercedes-Benz, de eigentijdse vormgeving en de stoere, krachtige uitstraling.

De Korando is met geel kenteken verkrijgbaar vanaf 29.990 (incl. BTW/BPM) en met grijs kenteken vanaf 19.992,- (excl. BTW). De prijs van een Musso met geel kenteken begint bij 35.980,- (incl. BTW/BPM) en met grijs kenteken bij 23.933,- (excl. BTW). De Rexton is met geel kenteken verkrijgbaar vanaf 46.990,- (incl. BTW/BPM) en met grijs kenteken vanaf 29.899,- (excl. BTW).