Gemeente Alphen aan den Rijn


Vogelpest maatregelen werken door in programma milieu-educatie

Geen uitvoering van het project kuikens uit een ei

De uitvoering van de eerste maatregelen ter voorkoming van de verdere uitbraak van de vogelpest, zijn direct van invloed geweest op het activiteitenprogramma milieu-educatie voor de Rijnstreek. Dit onderwijsprogramma, over verschillende natuur en milieu thema's, omvat lesmateriaalpakketten, excursies en de uitleen van leskisten voor de leerlingen van het basisonderwijs in de regio. De uitvoering van het programma is in handen van Educatie Doelgroepen van de afdeling Onderwijs van de gemeente Alphen aan den Rijn.

In het programma is het hele jaar door het project 'alles voor een pannenkoek' voor groep 1-2 beschikbaar. Bij dit project wordt ook een kip geleverd die voor het eitje in het beslag zorgt. De kip is nu enkele weken thuis op de kinderboerderij achter gebleven.

Vanaf maandag 17 maart zou het project 'kuikens uit een ei' voor groep 1-2 van start zijn gegaan. In totaal 24 scholen en zo'n 50 groepen kleuters zouden de komende weken de groei en ontwikkeling van kuikens in de klas gaan volgen. Een kuikenbak met voer- en waterbak, een warmtelamp en drie tot 5 ééndagskuikens verlaten op maandag de kinderboerderij Zegersloot om een weekje op school te logeren.

Na een week komen de kuikens weer terug om op de kinderboerderij verder door te groeien. Van week tot week wordt de situatie bekeken, maar de verwachting is dat het hele programma zal moeten worden geannuleerd. Door de maatregelen rond de vogelpestbestrijding vinden er geen kuikentransporten plaats.

Persbericht 17, 14 maart 2003

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 18 maart 2003 laatste wijziging